HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Az OTP egy darabig nem ad fogyasztói hitelt

2020. március 19. (csütörtök) 14:05
 

A bank reagált a törlesztési moratóriumról szóló kormányrendeletre.

Orbán Viktor szerdán bejelentette, hogy az év végéig felfüggesztik a fogyasztói és vállalati hiteltartozásokat. 

A szeretlekmagyarorszag.hu arról számolt be, hogy az OTP Bank közleményt adott ki, amelyben azt írják, haladéktalanul gondoskodnak a rendeletek betartásáról. Ugyanakkor egyelőre türelmet kértek azoktól az ügyfelektől, akik fogyasztói hitelt szeretnének felvenni, ugyanis addig nem tudnak ilyennel szolgálni, amíg ki nem dolgozzák új feltételeknek megfelelő kölcsönt.

"Ahhoz, hogy ügyfeleinket az új jogszabálynak megfelelő módon tudjuk fogyasztói hitelekkel kiszolgálni, a részletszabályok ismeretére, informatikai fejlesztésre és a belső szabályozás átalakítására van szükség. Az OTP Bank 2020. március 19-től felfüggeszti az eddigi hirdetményeiben hatályos fogyasztási hitelek értékesítését azokra a napokra, amíg az új jogszabálynak megfelelő termékeket nem tud ügyfeleinek kínálni. Kérjük, hogy további tájékoztatásig ügyfeleink ne látogassák bankfiókjainkat fogyasztási hitel felvétele céljából"

"A törlesztési moratórium minden ügyfélre vonatkozik, azonban a kormány rendelete lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek a szerződés szerinti törlesztéseiket változatlanul, az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsék, ezzel elkerülve az esetleges későbbi törlesztőrészlet növekedését. Amennyiben nem kérnek moratóriumot a saját hitelük törlesztésére, ezt jelezhetik az OTP Bank felé, és biztosítjuk a további, folyamatos törlesztés lehetőségét. Ennek módját szintén a következő napokban fogjuk kialakítani, ezért a jelenlegi járványhelyzetre tekintettel kérjük ügyfeleinket, hogy ebben a témában a bankfiókokat ne keressék fel személyesen" - írták a közleményben.

Tájékozódni az OTP Bank Contact Center dedikált telefonszámán lehet (+36 1 3 666 388), valamint az OTP Bank honlapján a következő napokban megtalálható lesz az a felület, amelyen bejelenthető, ha valaki mentesülni kíván a fizetési moratórium alól.

(szeretlekmagyarorszag.hu)

(Címlapkép: Róka László / MTI)

Vissza