HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Holle anyó kicsit elkésett... Az ország több részét tízcentis hó fedi

2020. március 24. (kedd) 15:38
 

A Dél-Dunántúlon több helyen is mértek tíz centiméter körüli hóvastagságot kedden – írta ki Facebook-oldalára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Tolna megyei Váralján 17 centiméteres a hóréteg. Baranya megyében, Pogányban 14 centiméteres a hó. A Tolna megyei Hőgyészen, a Somogy megyei Tabon és a Baranya megyei Somogyhatvanban egyaránt 10 centiméteres, a Tolna megyei Szakályon pedig 8 centis a hóréteg. Több településen esett többcenti hó, és a meteorológiai szolgálat adatai szerint az országban másutt is van – egyebek között Budapest egyes részein – foltokban hó.

Az előrejelzés szerint kedden délen előfordulhat további gyenge havazás, havas eső. Szerdán a délnyugati, déli országrészben, körülbelül a Szombathely–Békéscsaba vonaltól délre többfelé várható csapadék; kezdetben általában havazás, majd – főleg a Dunától keletre – havas eső, eső is. Csütörtökön a Dunántúlon még több helyen lehet gyenge vegyes halmazállapotú csapadék, de ott is fokozatosan megszűnik.

Baranya megyére akár hófúvás is előfordulhat, ami miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

(MTI)

(Címlapképünk csak illusztráció!)

Vissza