HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Johnson intenzív osztályra került, de nem kell lélegeztetőgépre tenni

2020. április 7. (kedd) 10:47
 

A brit kormány egyik magas rangú tagja szerint az új koronavírus okozta betegség miatt intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök továbbra sem szorul lélegeztetésre.

Johnsont vasárnap este vitték be a londoni St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a Covid-19-járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, és betegségének egyes tünetei meglehetősen makacsnak bizonyultak.

A Downing Street hétfőn késő este jelentette be, hogy Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, mivel állapota romlott.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője hangsúlyozta, hogy Johnson nem szorul lélegeztetésre, csak abból a meggondolásból vitték át az intenzív osztályra, hogy ha mégis lélegeztetőgépre lenne szüksége, a közelében legyen.

Michael Gove, a kormány munkáját összehangoló kabinetiroda vezetője a BBC közszolgálati rádió keddi hírműsorában elmondta, hogy Johnsonnak továbbra sincs szüksége lélegeztetésre. Hozzátette: ha állapotában bármiféle változás történik, a Downing Street tudatni fogja.

(MTI)

Vissza