HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A Hell Energy új beruházásával környezetkímélőbbé válnak a cég logisztikai folyamatai

2020. szeptember 14. (hétfő) 15:17
 

A HELL ENERGY Magyarország Kft. szikszói gyárkomplexumában hét, a legkorszerűbb gyártási folyamatokhoz illeszkedő cukorsiló megépítésére nyílik lehetőség a Külgazdasági és Külügyminisztérium versenyképesség növelő támogatási programjának köszönhetően.  A beruházás összértéke meghaladja a félmilliárd forintot, melyből 282 millió a most elnyert állami támogatás. A támogatói okiratot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a HELL ENERGY Magyarország Kft. szikszói gyárkomplexumában adta át ünnepélyes keretek között.

A HELL ENERGY a világ egyik legdinamikusabban fejlődő FMCG márkája, melynek első termékcsaládja, a 2004-ben bevezetett és hazánkban rekordgyorsasággal piacvezetővé vált HELL energiaital mára már 5 kontinens több mint 50 országában van jelen. A portfólió 2013-ban a XIXO jegesteákkal, majd a XIXO szénsavas italokkal, 2019-ben pedig az ENERGY COFFEE jegeskávékkal bővült, mely termékcsalád már jelenleg is 20 országban érhető el, többek között az Egyesült Királyságban, Romániában és Görögországban – ez utóbbi két piacon még Magyarországnál is rövidebb idő alatt vált piacvezetővé.  

A HELL csoport nemzetközi sikereit közel 10 év folyamatos fejlesztései fémjelzik, és most ennek a kitartó beruházási folyamatnak újabb állomásához érkezett el a cég. A HELL és XIXO, illetve az ENERGY COFFEE termékeket gyártó üzemekhez 7 darab, összesen 425 tonna alapanyag tárolására alkalmas cukorsiló építése kezdődik meg egy 565,5 millió Forint értékű beruházás keretében, melyhez a Külgazdasági és Külügyminisztérium versenyképesség növelő támogatási programja keretében nyert el több mint 282 millió forint támogatást a cég.  

A beruházás támogatói okiratát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át Szikszón a HELL ENERGY ügyvezetőjének, Csereklye Barnabásnak.  

„Az a cég, mely a jelenlegi nehéz helyzetben fejleszt, beruház, hosszú távú versenyelőnyt szerez a nemzetközi piacokon. A magyar kormány kiemelt figyelmet fordít az export piacokon sikeres magyar vállalatokra, mint például a HELL-csoport, mely termékeivel 5 kontinens több mint 50 országában van jelen.” – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadó eseményen.  

A beruházással automatizáltabbá, ezáltal környezetkímélőbbé válnak a logisztikai folyamatok a HELL ENERGY-nél, hiszen az energiát és költséges berendezéseket igénylő alapanyag mozgatás helyett így közvetlenül a gyártás helyszínére végzik majd a betárolást.  

Csereklye Barnabas, a HELL ENERGY ügyvezető igazgatója a támogatói okirat átvételét követő beszédében kihangsúlyozta: „Néhány napja adtuk át a 8 milliárd forint összértékű, zöldmezős beruházás keretében létrehozott ENERGY COFFEE üzemünket, mellyel nem csak megvédeni sikerült munkahelyeket, de 50 újat is létrehoztunk. Ezzel a mostani fejlesztéssel pedig egy másik fontos célkitűzésünk, a környezetkímélő gyártás megvalósításáért tehetünk fontos lépéseket, ami szintén hosszú távú stratégiánk alappillére.”  

A cukorsilók telepítésére 2021 első negyedév végéig kerül sor. A tavalyi bővítés során kialakított HELL töltőüzemhez, ahol két 120 ezer aludoboz/óra teljesítményű töltősor működik, három darab 75 tonna kapacitású siló, a 2011-ben átadott üzemegységhez két darab 50 tonna kapacitású siló épül. A néhány napja megnyitott ENERGY COFFEE gyárnál szintén két darab 50 tonna kapacitású kezdheti meg működését hamarosan.    

Vissza