HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Bezárt iskolából működő közkonyha – 110 millió forintos fejlesztést adtak át Sátán

2020. szeptember 29. (kedd) 15:36
 

„Ha élet zengi be az iskolát, az élet is derűs iskola lesz" – meghatódottan idézte Ady Endre szavait Sáta polgármestere a település új szociális konyhájának átadóünnepségén.

Szalmás Zsoltné egykor pedagógusként dolgozott abban az épületben, amely most, egy több mint 110 millió forint értékű – nyílászárók cseréjét, fűtési rendszer korszerűsítését, akadálymentesítést, tetőfelújítást is magába foglaló – beruházásnak köszönhetően kapott új funkciót. Az egykori általános iskolai tantermekből ebédlő-, tálaló- és főzőhelyiségeket alakítottak ki, ahol naponta 250 fő étkezésére lesz lehetőség.

– A szociális és intézményi étkeztetést ettől kezdve innen fogja megoldani önkormányzatunk, vagyis az óvodásainktól az időseinkig mindenkinek jó szolgálatot fog tenni az épület – mondta a nemzeti színű szalag átvágása előtti percekben Sáta polgármestere. – Ismét bebizonyosodott, hogy a kis önkormányzatok nem maradnak segítség nélkül. Önerőből soha nem tudtunk volna ekkora beruházást megcsinálni, ez csak az elnyert TOP-os forrásnak köszönhetően valósulhatott meg. Most még naponta többször bejövök az épületbe, hogy meggyőződjem róla; ez tényleg valóság és nem csak álmodom – tette hozzá Szalmás Zsoltné.  

DSC_7798_.jpg

Épül, szépül a magyar vidék, a magyar falu – mondta ezt büszkén Riz Gábor. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. sz. választókerületének országgyűlési képviselője úgy véli: a kistelepülések apró lépésenként, de biztosan haladnak előre, és olyan fejlesztéseket valósítanak meg, amelyek egyrészt növelik népességmegtartó erejüket, másrészt jó példaként szolgálnak mások számára is. – Ahogy a közösségek számára a közösségi színterek, a parkok megújulása fontos, úgy fontos egy település számára, hogy mennyire jó itt élni. Ha az itt élők azt mondják, hogy én innen el nem mennék lakni, és szívesen maradok ebben a faluban, sőt, arra biztatom gyermekeimet is, hogy van itt jövőjük, gyertek haza, akkor léptünk egyet előre. A Hegyhát, az ózdi térség több szempontból is kiemelt terület. Kiemelt területté vált gazdasági szempontból és kiemelkedő területté válik turisztikai szempontból is – fogalmazott az ünnepi percekben Riz Gábor országgyűlési képviselő.

DSC_7885_.jpg

Vissza