HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Továbbra is Miskolcon szaladgál egy medve

2020. október 19. (hétfő) 10:43
 

Nagy erőkkel keresik az állatot. A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai három polgárőr szervezettel vasárnap estig, majd hétfőn hajnalban ismét járőröztek Lyukóvölgyben, ám idáig nem akadtak a medve nyomára.

Hétfőn a hajnali órákban egy környéken lakó az Őzugró utca egy elhagyott telkén látta a medvét, majd később a Nagycsászár dűlő egyik telektulajdonosa jelentette, hogy birsalmaszedés közben megzavarta a medve, adta hírül a városháza közleményben – írja a boon.hu. A telektulajdonos elmondása szerint alig tudott az autójába beugrani, majd onnan értesítette a rendőrséget.

(A Miskolci Önkormányzati Rendészet térfigyelő kamerájának vasárnap hajnali felvétele)

Hétfőn ismét járőrözés indul a helyszínen, a Miskolci Önkormányzati Rendészet mezőőrei járják majd a lyukói területeket, valamint lovas polgárőrök is érkeznek a megyéből Miskolcra.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy a medve nem játék, a medvét kerülni kell. A medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen. A bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van, a legtöbb konfliktus pedig épp az anyamedvékhez köthető.

Vissza