HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Az egyéni felelősségnek óriási szerepe van

2021. március 31. (szerda) 13:30
 

Az egyéni felelősségnek óriási szerepe van ezekben a napokban - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

Müller Cecília hangsúlyozta: a kórházak terhelését, az elhunytak számát, a súlyos megbetegedések előfordulását úgy tudjuk megelőzni, hogy nem fertőződünk meg. Ez a korlátozások betartásával lehetséges.

Hozzátette, a kórházakban heroikus küzdelmet folytatnak, mindenkinek kötelessége mindent megtenni azért, hogy csökkentse az egészségügyi ellátó rendszer terheltségét.

Ismertette: kedden 6700 új fertőzöttet regisztráltak, 302 beteg elhunyt, a kórházakban 12 346 koronavírusos beteget ápolnak, és 1492-en vannak lélegeztetőgépen.

„Szeretnénk abban reménykedni, hogy vakcinációnak és a fegyelmezettségnek köszönhetően minél előbb el tudjuk érni a járvány tetőző szakaszát, és arról el tudunk mozdulni" - mondta.

Közölte, hogy ennek érdekében már kétmillió 11 ezren kapták meg legalább az első védőoltást, ami a lakosság 20,5 százalékát jelenti, ez rendkívül jó eredmény.

(MTI)

Vissza