HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Elismerték a járványügyi védekezésben résztvevőket

2021. június 28. (hétfő) 15:49
 

A járvány elleni védekezésben dolgozók helytállását ismerte el június 28-án, a megyeháza dísztermében tartott ünnepélyes oklevél átadón a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Oltási Munkacsoport nevében dr. Alakszai Zoltán. A kormánymegbízott köszönetet mondott a példamutató helytállásért és méltatta a munkatársak áldozatvállalását.

„Egyetlen hőstett se maradjon megbecsülés és méltatás nélkül”- hangsúlyozta dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott a hétfő délelőtt rendezett oklevél átadó ünnepségen. Köszöntőjében kiemelte: a járvány idején felismertük, hogy bárki lehet hős, aki erejét, korlátait meghaladva másokért cselekszik. Az emberi helytállást értékelnünk kell, a jó példát pedig méltatni és megbecsülni!  Büszke vagyok arra, hogy megyénk kiválóan teljesített a járvány elleni küzdelemben.

DSC_5097.jpeg

A koronavírus-járvány idején az országos Operatív Törzs kérésére a Védelmi Bizottságok Megyei Oltási Munkacsoportokat hoztak létre a hatékonyabb feladatellátás érdekében. A munkacsoportban dr. Alakszai Zoltán elnökletével szakmai szervezetek képviseltették magukat: a Védelmi Bizottság mellett a Borsod-Aabaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Regionális Mentőszervezete, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Felnőtt Megyei Kollegiális Háziorvos Vezető és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

DSC_5186.jpeg

Az ünnepségen 40 szakember és szervezet munkáját díjazták elismerő oklevelekkel a koronavírus-világjárvány elleni védekezésben nyújtott kiemelkedő teljesítményükért. Az egészségügyi és szociális dolgozók nem csupán tudásuk legjavát mutatták fel a járvány idején, hanem támaszt nyújtottak a betegeknek lelkileg is. Az egészségügy kiállta a próbát. Sokan új területeken bizonyították rátermettségüket: Covid osztályokon, vagy az oltási kampányban háziorvosi rendelőkben, oltóbuszokon. A mentőszolgálat munkatársai a frontvonalban szállították a betegeket, végezték a teszteléseket. A honvédség is rávilágított, milyen sokféleképpen tudja szolgálni a magyar embereket, legyen az járvány vagy bármilyen nemzetünket veszélyeztető erő. A katasztrófavédelem munkatársai is megmutatták, milyen fontos összehangoltan, időben cselekedni.

Vissza