HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

VOGUE CAMP projekt – Nyilvános Zárórendezvény

2021. június 23. (szerda) 12:07
 

A ROGUE (régebben VOGUE) Academy által szervezett Nyilvános Zárórendezvény tanúsága szerint sikeresen zártuk az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Határmenti Együttműködési Program Kisprojekt Alapja által társfinanszírozott „Közös Kreatív Szakmai Csereprogram a VOGUE CAMP megvalósítása” (röviden VOGUE CAMP) (projektazonosító: FMP-E/1901/4.1/003) elnevezésű projektet.

2021. június 22-én került megrendezésre online az a Nyilvános Zárórendezvény, melynek résztvevői a „Közös Kreatív Szakmai Csereprogram a VOGUE CAMP megvalósítása” elnevezésű projektben partnerként együttműködő szlovák szakemberek, trénerek voltak.

A járványhelyzet miatt, az egészségügyi kockázatok minimalizálása érdekében, a szervezők a szakmai esemény megvalósításában – a projekt elején Miskolcon megrendezett Nyilvános Szakmai Rendezvényhez hasonlóan - kényszerű megoldáshoz folyamodtak, a rendezvényt online formában tartották meg, amely azután a YouTube-csatornán mindenki számára megtekinthetővé vált. Az elhangzott előadások rövid helyzetképet adtak az érdeklődők számára az elért eredményekről, legfőképpen arról a Csereprogramról, amely számos szlovák és magyar diáknak adott lehetőséget egy pilot távoktatási program tesztelésére, kipróbálására.  

A szlovák partner képviselője, Helga Gáborová menedzser a bevezetőben röviden beszélt a VOGUE CAMP projektről.  A csereprogramban résztvevő trénerek - fodrász szakemberek -, Jana Tkáčová, Eva Bérešová és Nora Bužická pedig előadásukban a projekt gerincét képező szakmai csereprogram egyes moduljainak főbb szakmai tudnivalóiról és saját tapasztalatairól számoltak be.

final event.png

A Zárórendezvény videója az alábbi linkeken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=Ekb_roNWjHw&t=94s

https://www.youtube.com/watch?v=xhmudHOXn9U

 Ez a projekt kiváló példa arra, hogy a határ két oldalán sikeresen működő szakmai partnerek hogyan tudnak egy közös cél – a szépségipari szakképzések határmenti fejlesztése és a jövő szakembereinek minél színvonalasabb és életszerűbb képzése – érdekében, minél szorosabban együttműködni, és ezáltal saját szervezeteik fejlesztéséért is tenni.

 A VOGUE CAMP projektről… A projekt célja a kreatív szakmai ismeretek, gyakorlati készségek, szakmai tapasztalatok bővítése a fodrászat és a szépségápolás területén tapasztalatcserével, közös gyakorlatorientált képzéssel, a határmenti terület szépségipari szolgáltatásainak fejlesztése érdekében.  

Partnerek: Vezető kedvezményezett: BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (Magyarország) Kedvezményezett 1: Nezisková Organizácia VOGUE Academy (Szlovákia) (ROGUE ACADEMY)   Időtartam: 2020. február 1. – 2021. június 30. (17 hónap) Az ERFA támogatás összege: 48 255,67 EUR A projekt teljes költségvetése: 56 771,37 EUR   A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.   Bővebb információ a projektről, az elkészült e-módszertani anyag, valamint tudósítások, videók a nyilvános rendezvényekről és a csereprogramról a projektpartnerek honlapjain és közösségi médiaoldalain érhetőek el: www.bora94.hu

https://www.facebook.com/bora94nonprofitkft

http://www.vogueacademy.sk

https://www.facebook.com/Sal%C3%B3n-Vogue-175153782527540

 

Vissza