HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Megújult az M2 Petőfi TV és Petőfi Rádió

2021. november 3. (szerda) 13:29
 

Friss arculat, inspiráló műsorok, a hazai zenei választék legjava, a fiatalok igényeire szabott, aktuális tartalmak – ez mind a megújuló M2 Petőfi TV és Petőfi Rádió. November 3-tól a fiatalok hangján szólnak az értékkereső ifjúsághoz közszolgálati csatornák – írja a hirado.hu.

2023-ban ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját, amelyre kiemelten készül az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen, ennek egyik eleme az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió megújulása.

Az összefogás apropóját Dobos Menyhért korábban ismertette: „A kerek évfordulók alkalmat adnak arra, hogy megemlékezzünk nagyjainkról. Szükségünk van példaképekre és kiemelt cél, hogy ezek a csatornák kulturális adók legyenek, minél több értékközvetítő magyar zenével.”

Az átalakítás lehetőséget teremt az ifjúság megszólítására a popkultúra hangján, hogy Petőfi, a rocksztár lehessen a 21. század fiataljainak ikonja. A csatornák az új műsorkínálatukkal kulturális iránytűként is szolgálnak, mindezt a leghitelesebb formában: fiataloktól fiataloknak.

Szimbolikus változásnak tekinthető, hogy mindkét adó a főváros kulturális életének egyik legmeghatározóbb helyszínéről, az A38 hajóról jelentkezik majd, minden eddiginél látványosabb formában.

A Petőfi Rádió a hét minden napján, 0–24 a magyar könnyűzenei kínálat legjavával készül a mainstreamtől az undergroundig. A november 3-tól jelentkező új reggeli műsorokkal – Kakasszóra, Petőfivel a reggel, Hétvége Petőfivel – garantáltan tartalmasan indul a nap. 

Varga Gergővel és Bekker Dáviddal a legjobb zenék mellett a legfrissebb történésekről sem maradhat le senki.

Hétfőtől péntekig napközben két már ismert hang szól a hallgatókhoz: az Azt üzente című interaktív műsorban Meggyesi Gábor, míg a Hazafelé Petőfivel című műsorban Majoros Rita. Esténként kétórányi kulturális ajánlóval jelentkezik a Mezgerélő, benne filmekkel, zenei, művészeti programokkal, kulturális eseményekkel.

A napot mixműsor zárja, a Petőfi Elektrik a teljes hazai elektronikus zenei repertoárt felfedezi a legtehetségesebb fiatal lemezlovasok bemutatásával, jövőbe mutató stílusokokkal. Hétvégén is pezsdítő tartalomra lehet számítani: kívánságkosár, programajánló, Petőfi Parádé, könnyed kikapcsolódást és kellemes zenéket ígérő Szombat délután és az elmaradhatatlan Petőfi Rock.

Az M2 Petőfi TV négy új magazinműsorral és két élő programmal készül. Szerdától az alappillér továbbra is a zene marad, de kulturális és szórakoztató tartalmakkal egészül ki.

Az Én vagyok Te című műsor ismert slágereket mutat be új köntösben: a zenészek egymás dalait dolgozzák fel, saját stílusukban.

A nézőket Csapó Dóra és Csitári Gergely várja. A Magas és mélyben a magyar zenei élet kiválóságai osztják meg privát és szakmai gondolataikat és érzéseiket Koltay Annával. A Stiló című magazinműsorban a hazai divat- és formatervezők kapják a főszerepet, az aktuális trendeket Decsi Edit mutatja meg.

A hét legfontosabb hazai közösségi média eseményeit pedig egy egyedi formátumú ismeretterjesztő és véleményformáló vitaműsorban, az Ez így ok?-ban beszélik ki az aktuális téma szakértői Fodor Imrével.

A Friss napi szinten beszámol a hazai zenei színtér minden mozzanatáról; a nemzetközi szinten is. A Nézzünk szét hétvégi programajánlóval senki nem maradhat le a legizgalmasabb budapesti és vidéki fesztiválokról, koncertekről, kiállításokról és a többi mérvadó kulturális rendezvényről. 

Minden, ami zene 21 órától az M2 Petőfi TV-n, szünet nélkül a Petőfi Rádióban, a PetőfiLive.hu-n és a YouTube-csatornán.

(Forrás: hirado.hu)

Vissza