HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Projektzáró ünnepség a Megyeházán

2021. november 26. (péntek) 12:11
 

Szerdán tartották a „Foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” című projekt záró rendezvényét a Megyeháza Dísztermében.

– A megyei önkormányzat és konzorciumi partnerei, 2016-ban összesen 2,316 milliárd forint uniós pályázati forrásból indították el a „Foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” című programot – kezdte köszöntőjét Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke. Mint mondta, a kormányzati célkitűzésekkel is összhangban, olyan foglalkoztatási és vállalkozásfejlesztési programok valósultak meg a helyi gazdaságfejlesztést támogató önkormányzatok, vállalati és a civil szervezetek partnerségében, melyek hozzájárulnak a foglalkoztatottság, ezzel együtt a térség népességmegtartó erejének növeléséhez és az életminőség javításához. „A programok elsősorban a hátrányos helyzetű álláskereső személyek, közfoglalkoztatottak, inaktívak és megváltozott munkaképességűek elhelyezkedésében nyújtanak segítséget kompetenciáik és képzettségi szintjük fejlesztésével, és az elhelyezkedés ösztönzésével.”

DSC_8951.jpg

Bánné dr. Gál Boglárka kiemelte: úgy gondolja, sikerült közös ügyük mellé állítani a gazdasági-társadalmi élet helyi szereplőinek nagy részét. „Mi sem bizonyítja ezt, jobban, mint hogy az elmúlt tíz évben több mint 70 százalékkal nőtt a térség ipari teljesítménye, a külföldi beruházók által a hetedik legkeresettebb megyének számítunk az országban, ahol a jelenlegi kormány ideje alatt csaknem 50 kiemelt beruházás valósult meg, amelynek értéke több mint ezermilliárd forint. Mindezek eredményeként a foglalkoztatási ráta 17,8 százalékkal nőtt és a munkanélküliség 12,2 százalékkal csökkent.”

A projektátadó rendezvényen a konzorciumi tagok képviselői ismertették a projektben elért eredményeiket.

DSC_9135.jpg

Dr. Menyhárt Szabolcs, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály főosztályvezetője, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal munkaerőpiaci támogatásokkal kapcsolatos tevékenységét mutatta be.

Gecsei Anikó, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal Területfejlesztési, Tervezési és Stratégiai Osztályának paktummenedzserét, ismertette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal projekttel kapcsolatos tevékenységeit.

Tisza Orsolya, a BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség divízióvezetője bemutatta az Esszenciát, és a vállalkozások fejlesztését segítő tevékenységüket. 

Vissza