HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Tompa Mihályra emlékeznek

2022. szeptember 27. (kedd) 18:31
 

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett miskolci könyvtárban.

Tompa Mihály ezer szállal kötődik Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez, hiszen 1849 – 1851 között a Putnok melletti Keleméren volt református lelkész, Miskolcon adták ki többek között a Regék, beszélyek, az Egyházi beszédek, valamint a Két halotti beszéd című munkáját.

A Tompa Mihály Könyvtár (3528 Miskolc, Gyöngyösi u. 1.) fontosnak tartja a Tompa-kultusz ápolását. Az intézmény szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától rendezi meg a Tompa-napot, melyre irodalmi programmal várja az érdeklődőket. Tompa Mihály verseit Ötvös Éva előadóművész mondja el, a költő életéről, irodalmi munkásságáról, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kötődéséről intézményünk PR-munkatársa, Brézai Zoltán tart előadást. A programot a Martinkertvárosi Nyugdíjas Klubbal közösen tartja könyvtár. Az ünnepség zárásaként együtt koszorúzzák meg Tompa Mihály mellszobrát. Az intézmény kamara kiállítást is rendez, ahol bemutatják a költő köteteit, valamint fényképeken keresztül életútját és irodalmi munkásságát.

Tompa_nap_20220929.jpg

Vissza