HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
Hírek

Megkezdődött a választási irodák felkészülése a 2024. június 9-ei választásokra

2024. március 6. (szerda) 10:25
 

Az Európai Parlament tagjainak, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásának jogszerű és szakszerű lebonyolítása érdekében 2024. március 5-én választásszakmai képzést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Választási Iroda.

A képzést online tartották, amelyen így a vármegyében működő 118 helyi választási iroda vezetője mellett az irodák munkatársai is bekapcsolódhattak. Az oktatás során a választás előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos általános tudnivalókról dr. Schirger György vármegyei jegyző, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Választási Iroda vezetője tartott előadást.

Ezt követően Bubán Márton a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal főosztályvezetője, a Területi Választási Iroda vezetőjének informatikai helyettese ismertette a közjogi választások információbiztonságával kapcsolatos tudnivalókat. A választások előkészítését és lebonyolítását támogató informatikai rendszerről pedig Simon Gáborné a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzati Hivatal informatikusa, a Területi Választási Iroda munkatársa adott tájékoztatást.

Vissza