HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Európai uniós támogatások segítik a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei munkaerőpiac helyzetének javítását

2024. augusztus 3. (szombat) 10:04
 

MTI - Európai uniós támogatások segítik a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei munkaerőpiac helyzetének javítását, több mint 26 milliárd forint forrásból - közölte az MTI-vel a vármegyei kormányhivatal sajtószolgálata.

Az Ifjúsági Garancia Plusz programban 6500 olyan 15 és 29 év közötti fiatal támogatására van lehetőség, akik nem tanulnak, nem dolgoznak és álláskeresőként vagy szolgáltatást kérőként nyilvántartásba vételüket kérték. A vármegyei projektben 16,148 milliárd forintos forrásból segítik a fiatalok munkához, munkatapasztalathoz vagy piacképes tudáshoz jutását, emellett a programba belépők személyre szabott segítséget kapnak munkaerőpiaci helyzetük javításához - tájékoztattak a közleményben.
A munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése című projekt azokra a 30 és 64 év közötti munkanélküliekre vagy inaktívakra fókuszál, akik a nyilvántartásba vételük után személyre szabottan szolgáltatásokkal és támogatásokkal visszasegíthetők a munkaerőpiacra. Ebben a programban mintegy 5000 résztvevő támogatására nyílik lehetőség a rendelkezésre álló 10,538 milliárd forintos forrás felhasználásával - írták.
A programok kiemelt figyelmet fordítanak az inaktívakra és a hátrányos helyzetűekre, a programba belépők a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások mellett bértámogatásban, lakhatási vagy utazási támogatásban részesülhetnek, illetve képzés ideje alatt nyújtható, álláskeresést ösztönző juttatást kérelmezhetnek.
A programokat a Nemzetgazdasági Minisztérium, a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok, valamint az  Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) konzorciuma valósítja meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Pluszban, az Európai Szociális Alap Plusz és a magyar kormány társfinanszírozásával.
A projektek előre láthatóan 2027. augusztus végéig segítik a résztvevők munkaerőpiaci helyzetének javítását a vissza nem térítendő európai uniós támogatási forrásból.

Vissza