HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Az utolsó közgyűlés

2024. szeptember 12. (csütörtök) 14:15
 

Megtartotta a 2019-2024. közötti időszak utolsó ülését a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés. A Vármegyeháza Dísztermében tartott záró ülés végén Bánné dr. Gál Bolgárka, a közgyűlés elnöke megköszönte az elmúlt 5 évet a közgyűlés tagjainak. A következő, 2024-2029 közötti önkormányzati ciklus alakuló ülését várhatóan október elején tartják.

Megyehaza_kozgyules_2024_09_11-4.jpg

A vármegyei közgyűlés cikluszáró rendes ülésén 17 napirendi pontot tárgyaltak, ebből hat napirendi pontot, köztük több vármegyei elismerés odaítélését zárt ülésen vitatott meg a testület.  

Megyehaza_kozgyules_2024_09-41.jpg

Az ülést követően Bánné dr. Gál Boglárka közgyűlési elnök búcsúzott a testülettől.

– Egy olyan 5 éves periódus végére teszünk pontot, amelyre azt gondolom büszkék lehetünk. Megtiszteltetés volt vármegyei elnökként szolgálni a közgyűlést, és ezzel együtt Borsod-Abaúj-Zemplént. A lezáráshoz pedig természetszerűleg hozzátartozik az összegzés is – majd ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ebben az időszakban 46 közgyűlési ülést tartottak, melyen összesen 509 napirendi pontot tárgyaltak, a testület 53 rendeletet alkotott és 655 darab határozatot fogadott el.

 Megyehaza_kozgyules_2024_09_11.jpg

– Önkormányzatunk zavartalanul biztosította működését a COVID idején is, és feladatkörének megfelelően sikerrel koordinálta a Terület - és Településfejlesztési Operatív Program projektjeit. Ezek között helyet kaptak bölcsődéket és óvodákat, csapadékvízelvezető rendszereket, egészségügyi szolgáltatásokat, orvosi rendelőket, zöld beruházásokat, valamint ipari parkokat érintő fejlesztések, valamint a helyi és vármegyei identitás erősítését célzó programsorozatok is. Sikerrel bővítettük nemzetközi együttműködéseink számát, közben pedig aktív kapcsolatot ápoltunk a vármegyében élő civilekkel, településvezetőkkel és mindazokkal, akiket felhatalmazásunknál fogva képviselünk, a borsod-abaúj-zempléni emberekkel – összegezte az elnök.  

Ezt követően a regnáló közgyűlési elnök kiemelte azt is, nagy öröm volt számára, hogy pártjának frakciója mellett voltak olyan ellenzéki képviselők is, akikkel annak ellenére sikerrel dolgozott együtt, hogy mint fogalmazott, „nem mindig egyezik a világlátásunk, politikai meggyőződésünk, vagy a dolgokról alkotott képünk, de tiszta és egyenes szóval, néha előremutató vitával, az építkezés szándékával sikerült együtt dolgozni.”  

Megyehaza_kozgyules_2024_09_11.jpg

A 2019-2024-es időszakot az elnök egy dísztárggyal és oklevéllel köszönte meg a képviselőtestület tagjainak.

Vissza