HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Újabb szakaszához ér a Gömöri felüljáró felújítása

2024. október 14. (hétfő) 12:43
 

Ezért 2024. október 20-án, vasárnaptól forgalomkorlátozást vezetnek be a 3-as főút Miskolc belvárosi szakaszán.  

A 3-as főút miskolci 1. vasút feletti híd, közismert nevén Gömöri felüljáró felújítási munkálatai 2024. szeptemberében kezdődhettek el. A kivitelezés során megerősítik a kritikus állapotú VI. számú támaszt, ami a jelenleg öt oszlopból álló szerkezet egybefüggő pillérfallá történő átalakítását jelenti, továbbá elvégzik a fölötte lévő dilatációs szerkezet teljes cseréjét is.

A kivitelező a híd alatti, önkormányzati kezelésben lévő területen kezdte meg a munkálatokat, de ezzel párhuzamosan a dilatációs szerkezet két ütemre tervezett cseréjét is szükséges elkezdeni. Ütemenként a 4 forgalmi sávból 2-2 lezárásával, félpályás forgalomkorlátozás mellett fog a csere megvalósulni.

Első ütemben az ideiglenes forgalomterelés kiépítésének a tervezett időpontja 2024. október 20. vasárnap reggel 7 óra. Ennek során a Kassa felé tartó mindkét sávot lezárják, míg a másik oldalon így 1-1 sávon haladhat mindkét irányban a forgalom. A 3-as főút belvárosi terheltsége miatt a reggeli és délutáni csúcsidőszakban várhatóan hosszabb menetidővel kell számolni az arra közlekedőknek, amely a környező önkormányzati utakra is hatással lesz. A leginkább érintett csomópontokban a rendőrség helyszíni forgalomirányítással segíti majd a forgalmat, szükség esetén a forgalomirányító jelzőlámpákat is kikapcsolják. A terelés első üteme – a munkálatok előrehaladásától függően - várhatóan két hétig lesz érvényben, ezt követően áthelyezik a forgalmat a lezárt szakaszra és ott is 1-1 sávon haladhat majd a forgalom a dilatációs szerkezet cseréjéhez kapcsolódóan.

Vissza