HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

„NÁLAM NINCS NYÁRI SZÜNET, ENGEM MINDIG EL LEHET ÉRNI”

2018. szeptember 27. (csütörtök) 11:46
 
(Beszélgetés Csöbör Katalin országgyűlési képviselővel) Nem nyaralós típus, a szabad idejét legszívesebben megszokottkörnyezetében, vagyis a választókerületében tölti a családjával, barátokkal. Az idei nyár egyébként is inkább a munkáról, mint a pihenésről szól számára.

Amire viszont mindenképpen szakít időt, az a rendszeres úszás, és a szörfözés, amelyet egyelőre még csak tanul a Csorba-tónál. Csöbör Katalinnal, megyénk 1. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselőjével munkáról, tervekről és az idei nyárról is szót váltottunk.

 – A kampányidőszak egy országgyűlési képviselő számára különösen intenzív, sok feladattal jár, ami kiveszi az energiákat. A sikeres választások után viszont jött a nyár – mivel töltötte, sikerült kikapcsolódni, pihenni, feltöltődni?

– Munkával telt az idei nyár, hiszen annyi a felgyülemlett feladat, hogy azokkal kellett foglalkoznom, be kellett hoznom magam. Ráadásul a régiek mellé mindig új teendők is jöttek, hiszen rengeteg beruházás folyik a körzetemben, és nagy örömömre mindig képbe kerülnek újabb fejlesztések is. Most például a Bosch kérte a segítségemet egy bővítési tervéhez szükséges hatósági engedélyezés meggyorsításában. De az M30-as autópálya építése kapcsán is sok egyeztetés folyik ezekben a hetekben, az arnótiak például zajvédő falat szeretnének, és erről időben, még a tervezés és előkészítés idején kell tárgyalni, dönteni. De a választópolgárok szinte napi rendszerességgel keresnek meg és kérik a segítségemet a legkülönbözőbb problémák megoldásában. Büszke vagyok arra is, hogy a DVTK női kosárlabda szakosztálya a közelmúltban felkért arra, hogy társadalmi elnökként segítsem a munkájukat. Ezek mellett vannak az országgyűlés tagjaként más jellegű feladataim is, tagja vagyok – többek között – az Unió migrációs bizottságának, valamint a Frankofon Parlamenti Közgyűlésnek is, amely a világ országainak francia nyelvű képviselőit tömöríti. Azt szoktam mondani, nálam nincs nyári szünet, mint a hivatalokban, engem mindig el lehet érni.

– Azért szánt időt néhány nap nyaralásra?

– Nem vagyok nyaralós típus. Szeretem a megszokott környezetemben, a családtagjaimmal, barátokkal, ismerősökkel tölteni az időt. Ami kikapcsol, az az úszás, erre igyekszem naponta időt szánni, és most a Csorba-tavon szörfözni tanulok, ami régi vágyam. Egyébként meggyőződésem, nem kell ahhoz messzire mennünk, hogy igazán feltöltődjünk. A mi gyönyörű, természeti kincsekben gazdag megyénk kiváló lehetőségeket kínál, csak észre kell vennünk ezeket a vonzó adottságokat. Vannak gyógyvizeink, csodás hegyeink, világhírű borvidékeink, tavaink, folyóink, és egyre jobb szolgáltatások. Érdemes kipróbálni őket.

[1_960] 2.jpg

– Térjünk vissza a képviselői munkához. Választókerületéhez tartozik Alsózsolca, Arnót, Felsőzsolca, Miskolc egy része, Sajókeresztúr és Szirmabesenyő. Milyen a kapcsolata az itt élőkel? Milyen feladatok megoldásán működnek együtt a közeljövőben, illetve hosszútávon?

– Nemcsak a településvezetőkkel, a körzetemben élőkkel is jó kapcsolatot ápolok. Jó az együttműködés a lakossággal, az egyházak és a civil szervezetek képviselőivel, és a helyi vállalkozások vezetőivel is. Fontosnak tartom, hogy a multinacionális cégek mellett a hazai kis- és közepes vállalkozásokra is kiemelt figyelem jusson, és egyforma mértékben támogassuk őket. Tapasztalatból mondom, hogy megéri. Jó példa erre az Ongropack Kft., amely szinte az egész világon jelen van termékeivel, és a közelmúltban Szirmabesenyő határában avatott új üzemet. Ami az előttünk álló teendőket illeti, már említettem a Miskolc–Kassa autópálya építését, ez régen várt, kiemelt beruházás a térség számára. Emellett a kampányban bejelentett sok-sok fejlesztés kivitelezése folyamatban van: így például utak épülnek, újulnak meg, üzemcsarnokok készülnek, gimnáziumi uszoda, tornaterem valósul meg, és hamarosan avatjuk a felsőzsolcai 20 megawattos napelemparkot, amely az ország eddigi legnagyobb napelemes erőműve lesz. Örülök, hogy ez utóbbi mellett több más létesítmény is átadásközeli állapotban van. Az előttünk álló időszak valamennyi tervének felsorolása helyett szeretnék egyetlenegy nagyobb volumenű projektet kiemelni, ez pedig miskolci repülőtér. Meggyőződésem, hogy a 21. századi Magyarországon egy ekkora megyei jogú város nem lehet versenyképes – legalább üzleti célokat kiszolgáló – repülőtér nélkül. Különösen nem egy olyan város, amely 80 éves hagyományokkal rendelkező repülős egyesülettel büszkélkedhet. Nyolc éve küzdök a repülőtérért, remélem, hogy ezt a törekvésemet is hamarosan siker koronázza. Biztatónak tartom, hogy személyes jó kapcsolatban vagyok a kormány tagjaival – 8-10 éves ismeretségekről van szó –, és együttműködve, a segítségükkel hatékonyan tudjuk a térséget fejleszteni.

Vissza