HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Az agráriumról tárgyaltak

2018. november 27. (kedd) 17:14
 
Negrutz Ágoston, az agrárminiszter főtanácsadójának a kezdeményezésére kedden délelőtt Miskolcon, a Megyeháza Szemere termében találkoztak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Dunától keletre lévő megyei elnökei. A tanácskozást köszöntötte Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

Mint Negrutz Ágoston elmondta új kezdeményezésről van szó, amely lényege, hogy az ország Dunától keletre fekvő részének agrár érdekképviseleteinek a vezetői kötetlen keretek közt rendszeresen egyeztessenek a szaktárca képviselőjével.  Ez egy konzultációs lehetőség. Biztosította a kamarai vezetőket, hogy a tárca és a kormányzat tisztában van az ágazat gazdasági teljesítményével és támogatja a továbbfejlődést.

[0_960] agrarium.jpg

Török Dezső házigazdaként köszöntötte az első tanácskozás résztvevőit. Bemutatta a megyei önkormányzat tevékenységét illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdaságát. Külön kiemelve a rendszerváltást követő átalakulást. Megemlítette a TOP-ban lévő területfejlesztési lehetőségeket is.

Ezt követően a NAK vezetők mutatták be megyéjük agráriumát, szóltak az erősségeikről, a problémákról, mint például a munkaerő gondokról, mivel sok gyümölcstermelő nagy gondban van, mert nincs elég idénymunkás, aki szüreteljen, a klímaváltozással kapcsolatban az öntözés is szóba került vagy a fiatalítás, hogy legyen, aki tovább viszi a gazdaságokat.

Vissza