HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Az EU-s elnökség első munkaebédjén két bor képviselte megyénket

2011. január 8. (szombat) 09:59
 
Különös gondossággal összeválogatott magyar borok teszik fel a koronát az EU-s elnökség munkaebédjeire. Az első, tegnap lebonyolított gasztronómiai eseményen Észak-Magyarország nedűi emelték a magyar konyha ízeit.


[3_180] 02Az ételeket a borokhoz párosították, az italok szempontjából természetesen a kiváló minőség volt az elsődleges szempont. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyét a királyi nedűk földje, Tokaj-hegyalja képviselte, ezen belül két borász, Szepsy István (Mád) és Árvay János (Rátka) borai kerültek az asztalra. Mivel minden egyes munkaebéden más-más borrégió italai szerepelnek a menüben, [1_180] 03a tegnapi ebédet az Észak-Magyarországi Borrégió bemutatkozása mellett fogyasztotta el az elnökség. Ennek megfelelően Eger sem maradhatott ki a prezentálók közül, a pátriát Thummerer Vilmos terméke képviselte. A Tokaj-hegyaljai borfajták esetében Szepsy István „Tokaji Szepsy Cuvée” (2007), Árvay János „Pecsár” furmint (2009), illetve Thummerer Vilmos „Vili Papa Cuvée” (2006) borai adták az alapot az ételek megalkotásához. [2_180] 04Itt kell megjegyezni, hogy a következő hét csütörtökjének díszvacsoráján ugyancsak a fent megnevezett borokat szolgálják majd fel. A munkaebédek természetesen alkalmakat adnak arra, hogy az eseményen résztvevők betekintést nyerjenek – a gasztronómiai kiválóságok mellett - hazánk szőlőtermesztési, borászati kultúrájába.

[0_960] 01

- SfL -

Vissza