hírek
Kémia a konyhában
2011. május 5. (csütörtök) 10:22A szikszói Szepsi Csombor Márton Gimnázium és Szakképző Iskolában a tehetséggondozó program keretén belül egy kémiai délutánt tartottak, melynek címe: kémia a konyhában.
A kémia nem tartozik a legnépszerűbb tantárgyak közé. Érthetetlennek, bonyolultnak tartják sokan. De azok a bátor vállalkozók, akik részt vettek a tehetséggondozó program óráin, egészen új oldalról láthatták ezt a tárgyat.
Az előadással egybekötött kísérletezést 7-es, 8-os és gimnáziumi tanulók mutatták be. Sok-sok kísérlettel, konyhai praktikákkal és trükkökkel lehettek gazdagabbak a résztvevők. Közben persze megtudhatták a konyhában lezajló sütési, főzési folyamatok kémiai magyarázatát. Ezzel a programmal is hozzájárultak a gyerekek egészségesebb életmódra neveléséhez is.
A gyerekek felkészítését Béres Ildikó és Szabóné Prokop Etelka végezték.
Tweet Megosztás Facebook-on Megosztás LinkedIn-en Vissza