HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Osztrák séf Hegyalján

2008. június 16. (hétfő) 18:57
 
A reneszánsz éve alkalmából meghívták Magyarországra az egyik leghíresebb német szakácsot, Eckart Witzigmannt, hogy szemrevételezze, tanácsaival segítse a hazai vendéglátósokat.

Egyhetes magyarországi látogatását június 15-én Tokaj-Hegyalján kezdte a híres szakács, akivel másnap Tállyán az Oroszlános Borvendéglőben találkoztunk. A háromcsillagos szakács felhívta a figyelmet a nemzetközi tapasztalatok megismerésére, amit ötvözni kell a helyi adottságokkal. A konyhában a produkció a főnök, s nem a szakács – utalt arra, hogy a legfontosabb az elkészített étel. Amelyeket a helyben fellelhető legjobb nyersanyagokból kell elkészíteni.

[1_300] Szirmay.jpg

Balról Wille-Baumkauff Márta, Gergely Miklós, Eckart Witzigmann és Molnár B. Tamás.

Vissza