HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
életmód

Vonzó Borsod-Abaúj-Zemplén megye

2022. november 14. (hétfő) 10:35
 

Az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője, Balogh László vette górcső alá a 2021-es ingatlanpiaci folyamatokat, amiből kiderül, hogy sokan választották lakóhelyül Borsod-Abaúj-Zemplén megyét.

Az ingatlan.com legújabb, KSH-adatokon alapuló elemzése szerint az állandó vándorlások alapján Pest megye volt 2021-ben a legkedveltebb célpont, ez azt jelenti, hogy több mint 62 ezren érkeztek ide másik megyéből vagy Budapestről. Igaz, több mint 46 ezren viszont elmentek Pest megyéből a fővárosba vagy egy másik megyébe. A tavalyi adatokból az látszik, hogy még mindig nagyon népszerű a budapesti agglomeráció, viszont ez után Borsod-Abaúj-Zemplénbe, Győr-Moson-Sopronba és Fejér megyébe érkeztek a legtöbben, összesen 16-34 ezren. Az adatokból az is kiderül, hogy a megyéken és településeken belül összesen 461 ezren váltottak lakhelyet – mutatta be és értékelte az adatokat Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Ingatlanárakban viszont hátrébb helyezkedik el Borsod-Abaúj-Zemplén megye és a megyeszékhely is. Az utóbbiak listáját Székesfehérvár vezeti, ott az átlagár ingatlanonként 58 millió forintra rúgott, majd Győr és Debrecen következik 53 és 52,8 milliós összeggel. A legalacsonyabb 15,1-28,4 milliós árakkal Szolnok, Békéscsaba, Miskolc és Salgótarján rendelkezik.

(ingatlan.com)

113.jpg

Vissza