HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Választásszakmai képzés a Vármegyeházán

2024. április 29. (hétfő) 10:01
 

Újabb szakmai felkészítőt tartott a június 9-ei helyi és nemzetiségi, valamint európai parlamenti választással kapcsolatosan a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Választási Iroda.

A képzésen Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye száztizennyolc helyi választási irodájának vezetői, munkatársaik és a területi választási iroda tagjai vettek részt.

dr. Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke

Dr. Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke

A képzés keretében a Nemzeti Választási Iroda elnöke, dr. Nagy Attila előadást tartott a választási irodák aktuális feladatairól, a választási névjegyzékről.A választási bizottságok működésére, feladataira, továbbá a választási kampányra vonatkozó jogszabályokkal és joggyakorlattal dr. Jackli Tamás, a Nemzeti Választási Iroda elnöki tanácsadója ismertette meg a résztvevőket.

20240410 Diszterem valasztasi ertekezlet053_drSchirger Gyorgy.jpg

Dr. Schirger György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Választási Iroda vezetője

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Választási Iroda vezetője, dr. Schirger György pedig a helyi választási irodák és a helyi választási bizottságok azon feladatait mutatta be, amelyeket a képviselő- és polgármesterjelölt-állítással kapcsolatban kell elvégezniük. A Területi Választási Iroda vezetőjének pénzügyi helyettese, Mácsai Mónika Melinda pedig tájékoztatást adott a választások előkészítésével és lebonyolításával összefüggő, az irodavezetők hatáskörébe tartozó pénzügyi teendőkről.

Vissza