HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Újabb kirándulás, újabb határ menti élmény

2024. május 10. (péntek) 10:11
 

A Zöld Dongó Környezetvédelmi Alapítvány és szlovák partnere, a Telovýchovná jednota Slavoj Kráľovský Chlmec negyedik alkalommal is kirándulásra hívja a határ mentén élő szlovák és magyar iskolásokat.

Magyar és szlovák iskolás tanulóknak szervez kirándulásokat a Zöld Dongó Környezetvédelmi Alapítvány és szlovák partnere, a Telovýchovná jednota Slavoj Kráľovský Chlmec. Az eseménysorozatot még áprilisban hirdették meg, ebből három kirándulás már megszerveztek, most a negyedik, egyben utolsó kirándulást május 23-ára tervezik. Mint ahogy eddig mindhárom alkalommal, a helyszín most is a Baradla barlang és annak csodás környezete. A kirándulás célja sem változott, hiszen a partnerek a résztvevő szlovák és magyar általános iskolásokat szeretnék megismertetni a két ország környezetvédelmi, fenntarthatósági törekvéseivel, a határmenti terület természeti szépségeivel.

zd_logo.jpgAz „Ember és természet kapcsolata“, röviden EMTEK című HUSK/SPF/2301/3.2/113 azonosítószámú Interreg kisprojekt keretében megvalósuló kirándulás barlangtúrát, játékos előadásokat, természetvédelmi vetélkedőket is tartalmaz. Vagyis több lesz, mint egy kirándulás, igazi kulturális programban lesz részük a tanulóknak.

Az eseményt az Interreg Magyarország-Szlovákia Program Kisprojekt Alapja támogatta.

A szerződés száma: HUSK/SPF/2301/3.2/113/P34.

A kisporjekt rövid címe: EMTEK. A megítélt támogatás összege: 36 337,50 EUR

https://www.skhu.eu/spf

spf-billboard_HU_v1-00 (1).png

Vissza