HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Középiskolások jelentkezését is várja az MCC

Ma 13:05
 

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a legtehetségesebb Borsod vármegyei diákok számára egyedülálló tanulási pályaívet és nemzetközileg is versenyképes tudást kínál.

Ennek mentén az MCC Miskolcon aktív idegennyelv-tanulást biztosít, nemzetközi tanulmányutakat szervez, valamint külföldi egyetemeken tanító professzorok előadásait is elérhetővé teszi. A Középiskolás Programba most tudnak jelentkezni a középiskolákban tanulók, a jelentkezési időszak december közepéig tart.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményeként 1996 óta végzi tevékenységét, és az általános iskola felső tagozatától a felnőtt korig működtet közcélú, ingyenes tehetséggondozási programokat. Egyedülálló programjának lényege, hogy a hagyományos közoktatást, egyetemi oktatást kiegészítő, magas szintű képzést nyújt nem csupán egy területet érintően, hanem interdiszciplináris jelleggel. 2023 szeptemberétől már 30 képzési központban, 7600 diák tanul az MCC-ben.

pexels-pixabay-301920.jpg

A középiskolásoknak szóló programban pedig több mint 20 éve készítik fel a tehetséges tanulókat a sikeres továbbtanulásra, és nyújtanak támogatást egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is.

A 2024/25-ös tanévben újabb két központban érhetőek el a személyes oktatási alkalmak: Magyarországon Egerben, Vajdaságban pedig Szabadkán. Magyarországon összesen 17 városban, ezenkívül Felvidéken, Kárpátalján, Vajdaságban, valamint Erdélyben 8 központban látogathatók a szakmai programok.

A jelentkezés pontos menetéről és a programról a kp.mcc.hu oldalon olvasható információ.

A felmerülő kérdéseket a kp@mcc.hu e-mail címre küldhetik az érdeklődők.

Jelentkezési határidő: december 15., vasárnap.

Vissza