HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Dr. Prekop Erzsébet: Az újdonság és az állandóság egyensúlya

2009. május 20. (szerda) 13:48
 

Beszélgetés dr. Oroszné dr. Prekop Erzsébettel

Az egyetlen nő a pálinka és likőrgyártó cégek vezetői között. Ez év áprilisától ő a pálinka minőségét felügyelő Pálinka Nemzeti Tanács elnöke, irányítja a Miskolci Likőrgyárat, vezeti a megyei kereskedelmi és iparkamara élelmiszeripari osztályát, és persze családanya, aki leginkább azt élvezi, ha otthon lehet és főztjével kényeztetheti szeretteit. Szakma, szabadidő, család, ezekről beszélgettünk Dr. Oroszné dr. Prekop Erzsébettel.

Egy szeszipari cég vezetője esetében nem hagyható ki a kérdés: szereti a pálinkát?

[2_180] PrekopErzsebet.jpgNekem a pálinka a munkát jelenti. Ha vendégségben töménnyel kínálnak, azt szoktam mondani: most nem dolgozom, köszönöm nem iszom.

Ebben a férfias szakmában nem lehet egyszerű női vezetőnek lenni, ráadásul a szakmai szervezetet is irányítani…

Néha tényleg nem könnyű. Sok idő, energia megy el a konfliktusok kezelésére, arra, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben megmaradjunk, hogy figyeljünk a piac minden rezdülésére, és gyorsan alkalmazkodjunk a vevői igényekhez. A másik oldalon pedig megtiszteltetés, hogy a szakma befogad, elfogad, és én lehetek a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.

Hogy bírja ezt a rengeteg feladatot, a stresszt? Mindig kiegyensúlyozottnak, energikusnak tűnik…

Szerencsés alkat vagyok, jól tűröm a stresszt. Akik ismernek tudják, a véleményemet mindig megmondom, és ki is állok érte, küzdök a dolgaimért. Ugyanakkor nem tartok haragot, nem sértődöm meg az őszinte szóért, szerintem kiszámítható vagyok.

Jó volt hallani a hírt, hogy a közelmúltban a cég Gönci Barackja az év pálinkája lett. Gratulálunk! Nem ez az első, és nem is az utolsó díj, amit a termékeik kapnak…

A mai világ arról szól, hogy mindig mást, újat kell hozni, előre, tovább kell lépni. A reklámok azt sugallják az embereknek, hogy mindig keressék az újat, a másat. Akkora a versenyszellem, hogy ezt a mi gyártásunknak is követnie kell. Ezért természetesen igyekszünk újat produkálni, ugyanakkor az állandóságra is törekszünk, ami a megbízható minőséget, a hagyományos termékek magas színvonalú előállítását jelenti. A Gönci Barack sikere mutatja, hogy jó úton járunk, ezért is örülök az elismerésnek.

[1_960] Dij.jpg

Marczin Eszter

Vissza