HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
életmód

Gyorsulási tréning az űrből

2011. szeptember 14. (szerda) 15:20
 
Az ideális testsúlyt elérése mindenki számára fontos. Az elért célsúly azonban a nők számára nem jelent teljes örömöt, ha nincs meg hozzá a karcsú derék, a szálkás hosszú izmok, a csinos, kerek fenék. A másik fontos szempont, hogy az egészség megőrzéséért is mozogjunk. Létezik egy újfajta edzésforma, amely az izomcsoportok megmozgatásával formálja az alakot, és jó hatással van az egészségre is.

Power Plate: az új edzésforma rövid idő alatt tökéletessé formálja az alakot

A Power Plate egy forradalmian új edzésforma, amely nemcsak erősíti az izmokat, de sok más nagyon jó hatása is van a testünkre. A mindössze harminc perces edzés a teljes testet megmozgatja. Magában foglalja a nyújtást, az egyensúly fejlesztését, az erősítést és a masszázst. Persze nem csak a gép dolgozik, hanem használójának is komoly munkát kell végeznie a rövid ideig tartó gyakorlatokkal. Az edzőgép a gyakorlatok hatékonyságát többszörösére erősíti, így nagyon hamar, nagyon látványos eredmények produkálhatók.

A gyorsulási tréning

[0_300] PowerPlate.jpgA gép működése nem túl bonyolult. Harmonikus rezgéseket továbbít a testbe, amelyekkel az izmok természetes összehúzódását váltja ki, másodpercenként 25-50 alkalommal. Ez az új technológia, szemben a hagyományos edzőtermi gépekkel, képes az izmok 98 százalékát megmozgatni. A Power Plate géppel végzett tréning, az úgynevezett vibrációs technológiát felhasználva, sokkal intenzívebb edzést biztosíthat. Fokozza az izomerőt, javítja az egyensúlyt és a koordinációt.

A valódi sport

A Power Plate edzések személyi edzővel zajlanak, így biztonságosan és hatékonyan, rövid idő alatt érhető el a kívánt eredményt. Elég hetente kétszer-háromszor ismételni a harminc perces edzéseket, hogy valaki gyorsan formába hozhassa magát. Az edzések intenzitását a gép beállításainak változtatásával (frekvencia, amplitúdó, idő) és a gyakorlatok nehezítésével érik el. A gyorsulási tréning gyakorlatokkal végzett edzések eredményeként hamar észrevehető a változás az izmokon. Eltűnnek a zsírpárnák, a bőr simább és feszesebb lesz.

Előny a gyógyászatban is

Ez a különleges edzésforma nagyon hatékonyan fokozza az izomtónust, növeli a mozgástartományt, és javítja az állóképességet. Még izom- vagy ínsérülés után is alkalmazható, mert csökkenti a fájdalmat, és gyorsítja a gyógyulási folyamatot. Nagyon jó hatással van az egészségre is. Fokozza a véráramlást, így javul a szív- és az érrendszer állapota, segít megelőzni a betegségek kialakulását, és lassítja az öregedést. Javul az anyagcsere. Csökkenti a testzsírt, látványosan csökkenti a kényes területeken kialakult cellulitiszt, és megelőzi az újbóli kialakulásukat. Növeli a csontsűrűséget, így megelőzhető a nőket fenyegető csontritkulás. Sok embert valamilyen betegség, például az ízületi gyulladás, Parkinson-kór, szklerózis multiplex vagy cukorbetegség gátol abban, hogy rendszeres testmozgást végezzen. Ezzel az edzésformával nekik is lehetőségük van a mozgásra, jótékony hatásainak köszönhetően pedig javulhat a közérzetük, fittebbnek érezhetik magukat.

Egy kis történelem

A gyorsulási tréninget elsőként a szovjet űrhajósok használták az 1960-as években. Ezzel harcoltak a gravitáció hiánya miatt fellépő csont- és izomleépülés ellen, ami a kivételesen hosszú, 400 napos űrben töltött idő miatt okozott nehézséget. 1999-ben a holland olimpiai edző, Guus van der Meer vette át a technikát, és kezdte használni profi atlétáknál, majd pedig mindenféle korú, súlyú és fitnesz szinten lévő személyeknél. Így indult útjára a Power Plate „forradalom”. Bár maga a termék, még mindig viszonylag újnak számít, a folyamatos tudományos kutatások rávilágítanak széleskörű terápiás alkalmazására és egészségügyi előnyeire. Teljesen mindegy, hogy a felhasználó profi atléta vagy idős személy, aki csak egészségi állapotát kívánja javítani. A szakértőkkel kidolgozott edzések segítségével a Power Plate berendezések a világon több ezer embernek segítettek már alakjuk, egészségük és közérzetük javításában – és ez a tendencia nem áll meg.


Dávid Ildikó

Vissza