HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
életmód

A világjárvány óta felértékelődött a sport és egészségmegőrzés online jelenléte

2022. szeptember 5. (hétfő) 16:17
 

Sikeresen valósította meg a TOP-7.1.1-16-H-004-12 azonosítószámú pályázatát Miskolci Morus Ifjúsági, Sport, Természetjáró és Kulturális Egyesület. A projekt fontos célja volt a helyi közösség fizikai és mentális egészség-megőrzésének elősegítése a pandémiát követő számos társadalmi kihívást támasztó helyzetben.

A projekt során a Morus Egyesület egy olyan kutatást valósított meg, amelynek segítségével a helyi közösség sportolási és természetjárási lehetőségeit, és azok online elérhetőségét és láthatóságát vizsgálta. A kutatás fontos tanulsága, hogy ugyan Miskolcon és térségében számos és jellegét tekintve rendkívül színes a sportolási és egészségmegőrzési lehetőségek vannak, azonban internetes láthatóságuk fejlesztendő. Napjainkban egyre többen használnak különböző online információ forrásokat akkor is, ha sportolási, kirándulási lehetőségeket keresnek, ezért a programok, a kínálat folyamatos aktualizálása, azok elérhetővé, láthatóvá tétele a világhálón a szervezők, szervezetek számára elengedhetetlen és fejlesztendő feladat. A felmérés rámutatott, hogy a világjárványt követően a lakosság hangsúlyosabban próbál odafigyelni az egészségmegőrzésre, amelynek ideális eszközei a helyi közösségek, egyesületek különböző rekreációs programjai.

A kutatás tapasztalatairól szakmai workshop is rendezett az Egyesület. Emellett a Morus tevékenységét és a helyi közösségek sportolási környezetét bemutató közösségépítő tartalmak is készültek, melyet a projekt során megvalósuló kommunikációs- és médiakampány során osztottak meg az érdeklődőkkel.

Vissza