HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
életmód

Jégre tettük a hokisokat!

2012. február 16. (csütörtök) 12:09
 
Döntőt játszanak a miskolci Jegesmedvék, hiszen legyőzték a Csíkszereda csapatát! A jégkorongozók ezzel a győzelemmel a MOL Liga döntőjébe kerülnek, ahol a Dunaújvárossal mérik össze tudásukat. A hokisokat a miskolci Sensolite Gyógycentrum is támogatja, így a srácoknak lehetőségük nyílik arra, hogy akár sérüléseikkel feküdjenek a fényágyba, akár a regenerálódás, feltöltődés legyen a cél.

Gyorsabb felépülés

Vélhetően a Jegesmedvék kapusa, Budai Krisztián tapasztalta meg legkorábban a teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia gyógyító hatásait. Krisztiánt még az előző szezonban keresztszalag szakadás miatt műtötték, amivel általában fél évet kell kihagyni. A kapus azonban 4 hónap után jégre tudott menni. Akkor még az egyik budapesti Sensolite-ba járt gyógyulni, de ma már a miskolci gyógycentrumban kapja a 20 perces kezeléseket.
- Hetente 1-2 alkalommal mindenképpen befekszem, de ha úgy érzem, hogy valamelyik izmom meghúzódott, akkor rendszeres látogatója vagyok a gyógycentrumnak. Most, hogy bent vagyunk a MOL Liga döntőjében, van egy szűk hetünk a felkészülésre, teljes erőbedobással azon leszek, hogy a legjobb formámat hozzam, ezért 3-4 alkalommal mindenképpen menni fogok! – mondja Krisztián. - Őszintén szólva én nem hittem az ilyen terápiákban, de így, hogy saját magamon éreztem a hatását, minden sportolónak jó szívvel ajánlom, de azoknak az embereknek is, akik valamilyen sérülést szenvedtek, hiszen a gyógyulási idő így akár felére is csökkenthető!

[1_960] Jegkorongozok.jpg
Orvosi kezelés mellett is

A térdszalag sérülés meglehetősen gyakori a jégkorong sportban, ezért meg sem lepődtünk, hogy Láda Péter is ezzel a problémával küzdött, amikor elkezdte a Sensolite terápiát.
- Az egyik mérkőzésen sérültem meg, de amint tudtam, elkezdtem a kúrát. Mellette persze orvosok is megvizsgáltak. Az első orvos még 3 hónapra tette a gyógyulási időt, a második már csak 5 hetet mondott, de jóval hamarabb meggyógyultam és újra játszhattam.
A hátvéd már több mint 20 kezelést kapott, az ultrahang vizsgálat is kimutatta, hogy szépen hegesedett a szalag, így a gyors és eredményes gyógyulást részben a Sensolite-nak tulajdonítja.

Fáradékonyság ellen

A Jegesmedvék nagyszerű csatárának, Popovics Patriknak is egyértelműen pozitív tapasztalatai vannak a fényágyban töltött kezelésekkel kapcsolatban, bár sérülések számában úgy tűnik, kissé túlteljesített.

[2_960] PopovicsPatrik.jpg

- Mióta Sensolite-ozom volt már ujjszalag-szakadásom és orrtörésem, és akkor szinte minden nap jártam kezelésekre. Biztos vagyok benne, hogy a gyors gyógyuláshoz a terápia nagyban hozzájárult. Érzem azt is, hogy a kezelések után jobb az erőnlétem, nem vagyok annyira fáradékony, ezért meccsek előtt, ha tudok, mindenképpen befekszem a fényágyba!
A Jegesmedvék győzni akarnak a Dunaújváros ellen is, ennek érdekében keményen edzenek, és emellett a gyógycentrumot is sűrűn látogatják majd a következő napokban.
- Szerintem a fizikai munkát végzőknek és az irodában dolgozóknak is jót tesz a kúra, mivel kikapcsolja az agyat, feltölt és újult erővel lehet folytatni a mindennapokat! – ajánlja Patrik a Sensolite-ot.  
A Sensolite jótékony és gyógyító hatásai mellett még valamiben egyetértenek a fiúk: nagyon elégedettek a szolgáltatás színvonalával, szeretnek a miskolci gyógycentrumba járni, ahol mindig jó a hangulat, és néhány jó szó mindenkinek jár!

Vissza