HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Nyíry Attila: Innováció, gazdaságfejlesztés, minőség

2012. március 16. (péntek) 08:56
 

A Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület által rendezett „Kiválóság Tavasz – 2012” keretében kitüntető oklevelet vehetett át a napokban a Norria Észak-Magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft. A társaság elkötelezett a [1_180] Nyiry2.jpgminőség iránt, ezt bizonyítja, hogy két évvel ezelőtt elnyerték az „Elkötelezettség a Kiválóságért” címet, tavaly bevezették az EMAS (European Management and Audit Scheme) környezetirányítási rendszert, most pedig megszerezték az EFQM minősítést. A dr. Nyiry Attila ügyvezető igazgató által vezetett szervezet ezzel is példát kíván mutatni a partnerei számára.

Gratulálunk a sikerhez! Minek köszönhető az elismerés?

Elsősorban a csapatmunkának. Ezek a díjak azért fontosak számunkra, mert jelzik, hogy saját tevékenységünk is átlátható, nemzetközi sztenderdek alapján minősített. Ezeket az eredményeket nem egyik napról a másikra értük el, hanem egy folyamat eredményeként, amelyet 2009 januárjában indítottunk. Ezzel mintegy példát is kívánunk mutatni a gazdasági élet szereplői számára.

A szakmán kívül kevesen ismerik a Norriát, kérem röviden mutassa be, mivel foglalkoznak?

Az innovációs ügynökség 2005-től működik, 2008-tól pedig társasági formában tevékenykedünk. Transzfer szervezetként összekapcsoljuk a kutatóintézeteket, az egyetemet az innovatív kis- és közepes vállalkozásokkal, akik az eredményeket fel tudják használni a mindennapi tevékenységük során. Ennek köszönhetően javul a versenyképességük, piaci pozíciójuk, ami pozitívan hat a helyi gazdaságra.

Nehéz időszakot él át a gazdaság. Hogyan látja a Norria jövőjét?

Az Európai Unió következő finanszírozási ciklusa a 2013-2020 közötti időszakot öleli fel, amelyben kiemelt szerepet szánnak a kutatás-fejlesztésen alapuló innovációnak és a környezettudatosságnak. A Norria mind a két területen szeretné tevékenységét még magasabb színvonalon folytatni a helyi vállalkozások, a gazdaság fejlődése érdekében. A Norria elkötelezett az innováción alapuló, fenntartható gazdaságfejlesztésben.

Vissza