HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Rákóczi, autó, pálinka…

2012. május 18. (péntek) 08:43
 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat által szervezett, Miskolc-Aggtelek közötti III. Rákóczi Autós Pálinkatúrát az AVE Miskolc Kft. képviseletében indult Galuska Norbert – Sebestyén Péter páros nyerte meg. Sebestyén Péter főmérnökkel beszélgettünk a versenyről.

Meghívottként, a céget képviselve egy VW Touran típusú személygépkocsival indultunk. Norbert vezetett én pedig mitfárerként kezeltem az itinert, illetve a feladatsort. Tavaly is indultam, csak akkor másik párral. A legizgalmasabb feladatnak a lázbérci bizonyult a számunkra, ahol paintball puskával kellett eltalálni a lufit, ami szélben nem éppen könnyű. Az autós ügyességi verseny is komoly kihívást jelentett, mivel majdnem vakon kellett megoldani, a kerékcsere pedig igazi csapatmunkát kívánt. Azt hiszem, 62 másodperc alatt oldottuk meg, ami szép teljesítmény. A tavalyihoz képest sokkal gyorsabb volt a verseny, nagyon szórakoztató. Elfáradtunk a végére, de mégsem volt megerőltető.

[1_960] Ave.jpg
A verseny nevében is benne van a pálinka, amely igazi hungarikum és megyénkben is kitűnőeket készítenek. Autózás közben viszont tiltott a fogyasztása. Volt módjuk megismerkedni ezzel a kitűnő itallal?

Igen. A menetlevél leadása után, az utolsó feladat az volt, hogy 5-6 féle pálinkát kellett felismerni íz alapján. Tavaly elmentek a különlegességek felé, mint például a som. Az idén egyszerűbb volt, mert az alapnak számító fajtákat választottak, mint például az alma, a barack, vagy a körte. Mivel aznap már nem ültünk autóba így nyugodtan megismerkedhettünk ezekkel a kitűnő minőségű magyar italokkal.

A kellemes időtöltésen, versenyzésen túl miben látja a pálinkatúra lényegét?

A többségében Miskolc és környékén élő indulók megismerkedhettek olyan elbűvölő kistelepülésekkel, amelyeknek eddig legfeljebb a nevét hallották, vagy átutaztak rajta, de még sosem álltak meg. Többen el is határozták, hogy amit láttak, meg kell osztani a családdal, és mint turisták visszatérnek majd. Ezen túlmenően ez a túra arra is lehetőséget kínált, hogy a cégvezetők kötetlen keretek közt megismerkedjenek egymással, magánemberként.

Jövőre is indul?

Nagyon jól éreztük magunkat a túrán. Amennyiben meghívják a céget és felhatalmazást kapunk rá, akkor természetesen elindulunk jövőre is.

Vissza