HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Karácsonyi varázslat hangban és képben

2007. november 27. (kedd) 10:43
 
Áldott éj a címe V. Molnár Judit operaénekes november végén megjelent első albumának. A miskolci születésű és elkötelezetten miskolci művészt a rendkívüli gonddal előkészített debütálásról kérdeztük.Miért éppen a karácsony a témája első lemezednek?

Tulajdonképpen egy építőipari multicég ötletét valósítottam meg, ők támogatták a munkámat, és szorgalmazták azt is, hogy ez egy monumentálisabb produkció legyen. Így a díszdobozos kiadvány tartalmaz egy CD-t, valamint egy DVD-t, amelyen 7 dal koncertfelvételét rögzítettük, található rajta még egy videoklip egy werkfilm és egy fotóalbum is.

Milyen szempontok szerint válogattad a dalokat?

A kiinduló szempont az volt, hogy nemzetközi válogatás legyen, hiszen a cég maga is több országban van jelen. A tradicionális karácsonyi dalokat szerkesztői csapattal válogattuk; mindenki írt egy listát és lassan szűkült a kör.

Hol készültek a felvételek?

Három napot dolgoztunk a miskolci Művészetek Házában, a felvételeknél a Miskolci Egyetem Szimfonikus Zenekara és a Hassler Énekegyüttes közreműködött. A videoklipet Finnországban, Lappföldön forgattuk, valamint Ausztriában, igazi téli hangulatú, gyönyörű helyeken. Az említett koncertfelvételt, pedig – 8 kamerával – az Aggteleki cseppkőbarlangban rögzítettük. A munka során több mint 100 emberrel dolgoztam együtt.

[353_1_300.jpg] VMJ-koncert.jpg

Mi volt a legkellemesebb élményed a több hónapig tartó munka során?

Azt hiszem, a végső rácsodálkozás. Amikor otthon végre nyugodtan meghallgattam a kész anyagot, nagy boldogság és elégedettség fogott el. Azonnal fel is hívtam a férjemet, hogy ezt hallania kell. A férjem egyben a menedzserem és legfőbb társam, nagyon hálás vagyok neki a támogatásért. Minden siker, közös sikerünk.

Mire készülsz legközelebb?

A december 11-ei lemezbemutató koncertre, ami a Művészetek Házában lesz.

Balogh Bea

 

Vissza