HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Huszadik éves Új Misszió

2008. január 7. (hétfő) 13:45
 
Huszadik évfolyamát kezdte januári számával az Új Misszió… Még a rendszerváltás előtt útjára indult folyóirat keresztény szellemiségét megőrizve, változatlan formában, de újabb és újabb témákat felölelve jelenik meg.

Januári számában összeállítással zárja le a lap a tavalyi Szent Erzsébet-évet, s összeállítással nyitja a Biblia évét: modern klasszikusaink, Pilinszky János és Sütő András gondolataival indul a sorozat a Szentírásról. Az Új Misszió állandó rovatai közül az Ismeretlen szentjeink januárban Anianei Szent Benedek bencés apát életútját ismerteti, a Noé bárkája környezetvédelmi sorozat a Bibliában olvasható állatvédelem néhány példáját emeli ki. Tovább zarándokolhatnak az olvasók az El Caminon, illetve eljuthatnak a burgenlandi, lékai kegytemplomba. S megismerhetik a Loretto-kápolna rejtélyes feljárójának legendáját. Képcikk számol be a Lengyelországba visszatérő Pawel Czebula atya miskolci búcsújáról, a mezőkövesdi temető új haranglábjáról, a rózsaszentmártoni templom megújulásáról. A magyar irodalom klasszikusai közül Sík Sándor, Krúdy Gyula és Benedek Elek írásait is olvashatják a lap januári számában.

[400_1_960.jpg] UjMisszio.jpg

Az Új Misszió 5 példány fölött a szerkesztőség címén rendelhető meg (3502 Miskolc, Pf. 272.). Egyéni előfizetés a Magyar Posta Hírlap-előfizető Irodánál lehetséges (Budapest, Orczy tér 1.).

 

Vissza