HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Májer József: Amikor van szabadidőm...

2013. június 14. (péntek) 13:38
 


Májer Józsefet sokan ismerik, mint Bodrogkeresztúr polgármesterét, hiszen régi és aktív tagja a zempléni közéletnek. A magánemberről azonban kevesebbet tudni. Utána jártunk, mivel foglalkozik, amikor nem polgármesterkedik.

[1_180] MajerJozsef.jpg– Keresztúri születésű vagyok, eredetileg népművelő a végzettségem. A rendszerváltást követő első választáson polgármesternek választottak, ez a mostani a hatodik ciklusom. A Zempléni Településszövetség alapító tagja, később alelnöke, majd 2002-től elnöke vagyok. Sok mindenben részt veszek Zemplénben – sorolta a hivatalos tudnivalókat magáról Májer József.

Több, mint húsz éve nős, felesége pedagógus. Két gyermekük van. A lánya most államvizsgázott Debrecenben, a fia pedig érettségizik, így nem csoda, hogy a szokásosnál is jobban elfoglalt, kevés ideje jut a lazításra.

– Amikor van szabadidőm, szívesen hallgatok zenét, főleg rockot. Nem csak hallgatom őket, hanem ismerek is sokat a zenészek közül. Többek közt Vikidál Gyula, Frenreisz Károly a személyes jó barátaim közé tartozik – árulta el Májer József. – Olvasni is szeretek. A római korról szóló regényeket szívesen forgatom, illetve a magyar történelemmel foglalkozó könyveket. A Hunyadiak érdekelnek a legjobban.

Van olyan terület is, ahol a polgármester hobbija egybeesik a munkájával, ez nem más, mint a Keresztúr Nevű Települések Szövetsége.

– A Kárpát-medencében 37 település nevében szerepel a Keresztúr. Jó a kapcsolatunk az erdélyiekkel, különösen Székelykeresztúrral. Sokat járok ki hozzájuk látogatóba. Örömmel mondhatom, hogy 2014-ben nálunk lesz a keresztúriak találkozója. Mint megtudtuk a felsoroltakon túl szívesen kertészkedik otthon, esténként filmet néz, jártában, keltében pedig szeret beszélgetni.

Meg is jegyezte, hogy egy településvezetőnek szüksége van az információkra, az emberi és politikai kapcsolatokra, hogy naprakész legyen.

Vissza