HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Népszavazás: a demokráciáról is

2008. február 21. (csütörtök) 10:15
 
Tállai András polgármesterrel közös fórumot tartott a népszavazásról február 20-án Mezőkövesden Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke.

„A népszavazásnak nem csak az a tétje, hogy eltörli-e a kórházi napidíjat, a vizitdíjat és a tandíjat, hanem tovább nyúló következménye is lehet, azzal arányosan, hogy milyen magas a részvételi arány… ha nincs kellő számú igen, akkor a kormány felhatalmazva érezheti magát például arra, hogy privatizálja a teljes felsőoktatást, vagy többszörösére emelheti a kórházi napidíjat… Ne feledjék, annak idején Lendvai Ildikó (MSZP frakcióvezető) megígérte azt is, hogy nem lesz gázáremelés” – utalt a politikai összefüggésekre Kövér László.

[1_300] Sajtotajekoztato.jpg

„A népszavazás a demokrácia mibenlétéről is szól! A kampányban tévedésbe ejtették az emberek millióit, majd mást csinálnak, amit ígértek. Szerezzük vissza a demokratikus intézményrendszer hitelét, az önbecsülésünket” – kérte Kövér László.
Tállai András szerint a miniszterelnök évértékelő beszédében bejelentett 200 milliárd forintos adócsökkentés nem több, mint „egy krajcár”. A magyar lakosság, gazdaság túladóztatott, amiért egyre kevesebbet kap. Csökkenteni kell a terheket, javítani az ország versenyképességét.

Vissza