HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Megkezdődött a CineFest

2015. szeptember 12. (szombat) 07:13
 
Magyarország legjelentősebb filmes fesztiváljává nőtte ki magát a miskolci CineFest. A fiatal filmesek nemzetközi seregszemléje péntek este a nosztalgia jegyében indult. Átadták Claudia Cardinalenak az életműdíjat, majd levetítették a Volt egyszer a vadnyugatot.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy az elmúlt években a rendezvény európai rangra emelkedett. Egy filmes hölgy köszöntőjében elismerte, hogy Budapest irigykedhet Miskolcra, s ezzel egyet is értünk.  Ezt követően Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő osztotta meg ünnepi gondolatait. Bemutatták a nagy létszámú szakmai zsűrit, majd Bíró Tibor, a rendezvény szülőatyja és a polgármester átadták az életműdíjat Cardinalénak, aki igen csak szép filmes múltat tudhat maga mögött. Ezt követően levetítették egykori sikerfilmjét, a Volt egyszer a vadnyugatot, amelyben Henry Fondával és a fiatal Charles Bronsonnal játszott együtt.
[0_960] DSCF1712.JPGSergio Leone filmkasszikusának a digitalizált változatában még jobban adta magát Moricone híres filmzenéje és a néha a nagytotálokban felbukkano semmivel össze nem téveszthető arizonai táj, no meg a rendezőnek köszönhetően a főszereplők arca szuperlánban. A két és fél óra egész gyorsan elröppent.
[1_960] DSCF1727.JPG


 A vetítést követően a Művészetek Háza előtti téren a névadó italcég „nedűjéből” vendégül látták a vendégeket, akik közt a filmeseken kívül szép számmal láttuk a miskolci közélet szereplőit.  A szeptember 20-áig tartó filmfesztiválnak számos kísérőrendezvénye hivatott szórakoztatni a miskolciakat és a turistákat.[2_960] DSCF1789.JPG

 

Cs.L.

A megnyitóról készült fotóalbumot itt találja , ha tetszett lájkolja, mutassa meg barátainak is!

Vissza