HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Megkezdődött a kaszálás Miskolcon

2016. április 11. (hétfő) 11:01
 
Az esőzések hatására rohamos növésnek indult fű nyírását hétfőn megkezdték Miskolcon – tájékoztatott a Miskolc Holding.

A város területén mintegy 3 millió négyzetméternyi úgynevezett intenzív és első kategóriás zöld területen kell nyírni a füvet. Ez több mint 400 focipályányi terület gondozását jelenti: utak, utcák, járdák melletti területen, parkokban, játszóterek és társasházak környezetében.


A hétvégi csapadék kedvezett a növényzet növekedésének, így április 11-ével megkezdődött a fűnyírási szezon Miskolcon. Elsőként a belváros, a fő közlekedési útvonalak melletti zöld sáv, a társasházi övezetek játszóterei, parkjai, füves területei és a turisztikailag kiemelt területek kerülnek sorra.
[0_960] kaszal.jpg
Egy fűnyírási szezonban a város területén átlagosan háromszor, négyszer, a belvárosi részeken és játszótereken akár ennél is többször szükséges kaszálni. A napokban 300 munkatársa a Városgazdának csak ezzel foglalkozik, munkájukat több tucatnyi fűnyíró gép és traktor segíti.

A Városgazda munkatársai a tavaszi munkálatok során már felkapálták a kétnyári és évelő növények ágyásait, végeztek a sarazással, azaz az utak mellet felhalmozódott téli szóróanyag és por összegyűjtésével és folyamatosan végzik a fák és cserjék metszését, egészségügyi gallyazását. Május elején pedig kezdődik az egynyári virágok ültetése.

Fotó: illusztráció, internet

Vissza