HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Nemzeti konzultáció Szerencsen

2017. május 19. (péntek) 13:56
 
Mint az köztudott, a Kormány olyan kérdésekben hirdetett nemzeti konzultációt, amelyek öt témakörben veszélyeztetik Magyarország jövőjét. A programmal kapcsolatosan tartottak fórumot Szerencsen csütörtökön.

Koncz Ferenc polgármester köszöntötte a megjelenteket – hangsúlyozva a mostani európai irányzat a kereszténységet elfelejteni kívánja – mondta Koncz Ferenc -, nekünk pedig az a dolgunk, hogy megvédjük a keresztény érékeket.

[5_960] 4-nemz.JPG

Ez a kicsiny nemzet többször védte már meg Európát, az európai értékeket, most újra erre kényszerülünk. Az európai polgárok jogosan várhatják el Európa védelmét. Azt valljuk, a problémát, a betegséget ott helyben kell kezelni, ahol keletkezett. A migrációval a problémát nem hozhatjuk ide. A polgármester kihangsúlyozta, hogy ha az Európai Unió  alapító atyái ma élnének, akkor a magyar állásponttal azonosulnának.  Kiállunk az alapító atyák európai gondolata mellett és ebben támogatjuk a kormányt.

[7_960] 6-nemz.JPG

Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára részletesen világított rá az öt veszélyforrásra. Hangsúlyozta, elkötelezettek abban a kérdésben, hogy hazánknak joga van meghatároznia az energiák árát, Brüsszel nem szabhatja meg a rezsi mértékét, nem vájkálhat a magyar állampolgárok zsebében.

[4_960] 2-nemz.JPG/b-j/: Demeter Ervin (Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja), Koncz Ferenc (Szerencs város polgármestere)

Az illegális bevándorlás kapcsán megjegyezte, hogy már érzékelhető a megingás, a fordulat pl. Németországban és Olaszországban, ám a brüsszeli központban még jócskán akadnak támogatói. Az önvédelmünk újabb eszközzel, az idegenrendészeti őrizettel bővült. A Kormány úgy véli, hogy őrizetben kell tartani a kérelmet benyújtó migránsokat az ügyük jogerős elbírálásáig.

[2_960] 7-nemz.JPG

Európában egyre többen osztják a magyarok véleményét, egyre többen támogatják a menekülttáborok létrehozását- a magyar javaslatnak megfelelően. A határvédelem kapcsán az államtitkár megjegyezte, hogy a Magyarország határaira nehezedő nyomás csökkenésére nem lehet számítani az elkövetkezendő években, itt kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügyről van szó, hiszen mindennél előbbre való a magyar emberek biztonsága.

[3_960] 8-nemz.JPG

A fórumon szóba került, hogy az ország politikáját olyan hálózatok próbálják befolyásolni, amelyek külföldi pénzekkel dolgoznak rejtetten és szervezetten, ezért akar átláthatóságot a Kormány, nem hagyja, hogy a magyarok helyett a nemzetközi tőkének legyen hatalma hazánkban. Brüsszel szándékai közül az egyik, hogy megkísérelje magához húzni a gazdaságszervezési, - irányítási jogosítványokat - új területeken. Ez azzal járna, hogy nem kímélné a magyar adószabályokat, ebből következik, hogy a sikeres magyar adórendszert meg kell védeni. Uniós támadások alatt állnak a munkahelyvédelmi támogatások, amelyek védelme érdekében ugyancsak szervezetten kel fellépni – mondta az államtitkár hozzátéve, hogy az ország a 2016-ra kitűzött gazdaságpolitikai céljait elérte, a magyar modell működik.

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza