HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Éghajlatváltozási konferencia a Megyeházán

2018. január 30. (kedd) 22:21
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat KEHOP 1.2.0-15-2016-00006 azonosító számú, Borsod-Abaúj-Zemplén megye klímastratégiájának elkészítése és a kapcsolódó szemléletformálási tevékenységek megvalósítása című pályázata keretében január 30-án, a Megyeháza Szász termében került megrendezésre második alkalommal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Éghajlatváltozási Konferencia.

A rendezvényt Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg. Előszavában kiemelte, hogy megyénk példaértékű munkát végez. A Környezetvédelmi Programunk már elkészült, február 15-én a Közgyűlés elé kerül megyénk klímastratégiája, és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében még ez évben kidolgozásra kerül a Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervünk (SECAP) is.

[3_960] IMG_2722.JPG

Dr. Fancsik Tamás, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat megbízott elnökhelyettesének köszöntőjét követően Selmeczi Pál főosztályvezető-helyettes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Klímastratégia egyeztetési változatának ismertetésével indította az előadássorozatot. Figyelmeztetett megyénkben a hőhullámok negatív hatására, az éghajlatváltozás következményeire.

[1_960] IMG_2685.JPG

Vinczéné Telegdi Erzsébet, a megyei önkormányzat szakmai munkatársa a Borsod-Abaúj-Zemplén megye klímastratégiájának elkészítése és a kapcsolódó szemléletformálási tevékenységek megvalósítása című pályázat előrehaladásáról tartott részletes tájékoztatót. Ismertette az eddig elért eredményeket, valamint a szemléletformáló tevékenységek alkalmával készült fotókkal is prezentálta a pályázat sikerességét. Ezt követően Gulyás Ferenc, az ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. műszaki igazgatója tartotta meg előadását „Környezetvédelem szerepe és lokális lehetőségei "Mikro" Klíma Sajóbábonyban” címmel.

[4_960] IMG_2801.JPG

Az utolsó előadó Cseke Gábor, a Nemzeti Pedagógus Kar Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi elnöke volt, aki „Öko óvodák és iskolák” címmel tartott előadást. Ezt követően a résztvevők előadhatták észrevételeiket, feltehették kérdéseiket. Felszólalt többek között a Miskolci Egyetem munkatársa, a Magyar Természetvédők Szövetségének képviselője, valamint Csiger Lajos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Fidesz-KDNP frakció vezetője is.

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza