HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Tanévzáró a szépkorúak akadémiáján

2018. június 4. (hétfő) 16:20
 
Miskolciak az űrállomáson, globalizáció, fogyasztóvédelem, boszorkányüldözés, környezetvédelem… – hosszasan sorolhatnánk még. Témák az aktuálistól az érdekesig, a praktikustól az általános műveltségig vagy egyenként is birtokolva e jelzőket. Hasznos és érdekes szabadidős programot kínálva ebben a tanévben is számos érdekességet kínált hallgatói számára a Szépkorúak Akadémiája. Június 01-én pedig elsősorban örömöt – 125 hallgató vehette át oklevelét a 2017/2018-as tanév lezárásával, a 128 órás képzés elvégzésével.


A Miskolci Egyetem az Európai Unió gerontológiai programjához kapcsolódva a Miskolci Nőknek Is Esélyt Alapítvánnyal együttműködve 2009 szeptemberében hirdette meg először a Szépkorúak Akadémiája programsorozatát, melyet a társadalom és az egész életen át tartó tanulás szerves összekapcsolódása ihletett. Ennek keretében, kihasználva az universitas jellegéből adódó, széles körű lehetőségeket, immár a kilencedik tanév keretében is számos ismeretet kínált az előadássorozat a tudomány, a technika, a gazdaság, a jog és a társadalomtudomány témakörökből a 162 beiratkozott résztvevőnek, akik 50 év feletti, legalább érettségivel rendelkező, tanulni vágyó érdeklődők voltak. A tanév második félévében az anyagtudomány, az emberi agy, az idősgondozás, a gazdasági fejlődés, az űrkutatás, a boszorkányüldözés, a pénzügy témakörébe pillanthattak be a hallgatók, akik a tanév során 26 alkalommal, 52 előadáson és az azt követő konzultációkon vehettek részt.

[0_960] szepkoruegyetem.jpg

A résztvevők a tanév egészében 104 óra előadást hallgathattak meg az egyetem professzoraitól, oktatóitól. Az előadásokat követően lehetőség nyílt a kérdések, észrevételek megfogalmazására, így interaktív beszélgetésekre is sor került. Természetesen a kurzusokon részt vevő hallgatók, akik rendszeresen látogatták az előadásokat, tanúsítványt (certifikációt) kapnak a képzés teljesítéséről – ezeket adták most át a hagyományok szerint a tanévzáró ünnepségen 2018.06.01-én az egyetem díszaulájában.  


A kurzus folytatására várhatóan a 2018/2019-es tanévben is lehet számítani

Vissza