HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

A „Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt polgári tagozat” kitüntetettje

2008. október 14. (kedd) 11:22
 

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Tóth László, az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója a „Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt polgári tagozat” kitüntetést vehette át.

[1_300] TothLaszlo.jpg

Tóth László, hobbija az utazás, a vízparti csöndes elmélkedés. Emellett szívesen hódol a sportnak. Szurkol a meccseken, de maga is játszik, akár a lakóhelyéhez
közeli pályán is, és aktív résztvevője az öregfiúk bajnokságának. Nemcsak a Diósgyőr mérkőzéseit követi, eljár Bőcs és Sajószentpéter csapatainak összecsapásaira is. Minden alkalommal megtalálja a lehetőséget, hogy jó ismerőseivel, barátaival elbeszélgessen a világ és szűkebb pátriánk ügyes-bajos dolgairól. Egyébként is életformája a társalgás, a jókedvű adomázás. Családja igazi kereskedő família. Felesége szintén ebben a szakmában dolgozik. Mindketten a magyar termékek kínálatát favorizálják. Nemcsak hazafias öntudatból, hanem azért is, mert így magyarországi termelőknek, előállítóknak adnak munkát. A vezérigazgató tagja az Országos Coop igazgatóságnak. Sokat utazik, mint mondja, nem ritka, hogy havonta ötezer kilométert vezet. Huszonnyolc éve dolgozik jelenlegi munkahelyén. Szabadidejében a legszívesebben olvas, főként szaklapokat vesz a kezébe.

Vissza