HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Bőcs, a Fradi mumusa

2008. november 12. (szerda) 17:02
 
Tóth László a Bőcs vezetőedzője

Remekül szerepel a Bőcs KSC az NB. II. Keleti csoportjában. Falusi csapatként legyőzték többek közt a Ferencvárost, majd egész szezonban vezették a táblázatot. Az őszi utolsó előtti fordulóban 3-1-re nyertek Békéscsabán. A 2. helyen állnak, és ennél hátrább már nem zárhatják a szezont! Minden kétséget kizáróan a Bőcs a Ferencváros legújabb mumusa.

– A néhai Lippai Lajos, Bőcs egykori polgármestere minden bizonnyal elégedetten néz le a mennyekből, hiszen elképzelhetetlen magasságokba jutott az általa annyira szeretett focicsapat… – kezdtük a beszélgetést a 4–0-s Tököl elleni győzelem után Tóth László vezetőedzővel.

„A második apám volt, sokan azt hitték, rokonok vagyunk, valójában csak tősgyökeres bőcsiek. Úgy gondolta, segíthetek elérni azt, amit ő a sporttól, a focitól várt. A bizalmával sosem éltem vissza, viszont éltem a lehetőséggel, és felépítettünk egy működő rendszert. Egyesületünk edzői stábja bőcsi, vagy Bőcshöz kötődik. Minőségi sportolási lehetőséget biztosítunk a helyi és környékbeli gyerekeknek 6-tól 19 éves korig. Szerencsére a képviselőtestület anyagilag
támogatja ezt a munkát” – magyarázta lelkesen László, aki főállásban a helyi iskola testnevelés tanára. Így természetesen szóba került az iskola, a gyerekek.

[1_960] TothLaszlo.jpg

„Sok gyerek focizik nálunk, sokszor nagyobb örömmel élnek meg egy-egy sikert, mint én. Örülök ennek. Nem feltétlen élsportolókat, hanem sportot szerető polgármestert, tanárt, vállalkozót szeretnénk nevelni belőlük.”

Bőcsön minden játékos amatőr, tanulás vagy munka mellett focizik, míg az ellenfelek profi vagy félprofi csapatok, köztük a rekordbajnok Ferencváros is. Mégis szinte az egész szezonban a zöld-sárgák vezették a tabellát.

„Sokszor megpróbáltak minket ellenségként beállítani, pedig ellenfelek vagyunk. Valójában köszönettel tartozunk az FTC-nek, mert nekik köszönhető országos ismertségünk. Legalább az őszi szezont szeretnénk megnyerni. Januárban nem az lesz a fő problémánk, hogyan erősítsünk, hanem hogyan őrizzük meg értékeinket” – utalt a lehetőségek korlátozottságára Tóth László. A bőcsiek célkitűzése mindenesetre merész: az első két hely valamelyikének a megszerzése.

Vissza