HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Bye bye Facebook

2021. október 20. (szerda) 17:00
 

A közösségi médiaóriás azt tervezi, hogy a jövő héten megváltoztatja a cég nevét – számolt be róla a Verge. Az új név állítólag a vállalat metaverzum törekvéseit helyezi majd középpontba, miközben a közösségi médiaóriás körüli negatív felhangot is csillapíthatja – írja a hirado.hu.

A közelgő névváltoztatásról a vállalat vezérigazgatója, Mark Zuckerberg állítólag Facebook október 28-i éves Connect konferenciáján kíván beszélni, a név azonban akár korábban is nyilvánosságra kerülhet.

Az indoklás szerint az új, egyelőre rejtélyes név azt hivatott jelezni, hogy a techóriás nem csak a közösségi médiáról és annak minden bajáról akar ismert lenni. A márkanévváltás valószínűleg a kék Facebookot is úgy pozícionálná, mint egyet a vállalat sok terméke, így az Instagram, a WhatsApp, az Oculus és egyéb alkalmazások közül. A cég szóvivője egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

A Facebooknak már több mint tízezer alkalmazottja van, akik olyan futurisztikus fogyasztói hardvereket építenek, mint az AR-szemüvegek, amelyek Zuckerberg szerint végül mindenütt jelen lesznek, és hasonló szerepet töltenek majd be, mint az okostelefonok. Júliusban azt mondta a Verge-nek, hogy a következő néhány évben „ténylegesen át fogunk változni, hogy az emberek ne elsősorban közösségi médiavállalkozásként tekintsenek ránk, hanem egy metaverzum vállalatként”.

A márkanévváltás azt is szolgálhatja, hogy a Zuckerberg által célul kitűzött jövőbe mutató munkát még jobban elválassza attól a negatív kritikaáradattól, amely jelenleg a Facebookot a közösségi platform működése miatt éri.

(hirado.hu)

Vissza