HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
életmód

Dívák és hullámos tincsek

2008. január 16. (szerda) 12:19
 
A női frizuradivat az idén követi a dívás irányzatot. Pitti Péter Pálné, aki kreatív csapatával évek óta szépíti a Miskolcon és környékén élő hölgyeket, most a hullámos tincsekkel teszi igazán divatossá a gyengébbik nem képviselőit.

Trendi a vasalt frufru, vasalt oldalrész, a hátul, vagy fejtetőn erősen hullámosított formával együtt. Alkalomra mindenképpen érdemes a haj egy részét feltűzni, és díszíteni. A hajdíszeknél figyelembe kell venni a ruha és a kiegészítők színét. Az idei farsangi frizurát strasszokkal, kövekkel, díszcsatokkal, hajráfokkal, szőrökkel, tollakkal, gyöngyökkel teszik még divatosabbá, de akár Swarovski kristály is előfordulhat a hajkoronában. Az egyszínű haj továbbra sem menő, a rövid hajnál a szélesebb, a hosszabbnál pedig vékony lapsatírral lesz igazán trendi a frizuránk.

[1_300] Frizura.jpg

Hódítsunk soros műszempillával!

Az ápolt megjelenéshez elengedhetetlen a megfelelő smink. BOTOS CSILLA szakkozmetikus és sminkmester szerint a legfontosabb a szép bőr, amelynek elsődleges titka a megfelelő táplálkozás és a rendszeres testmozgás. A mindennapokra a szakember a visszafogott sminket ajánlja. Az alkalmi sminkek viszont lehetnek erősebbek, hiszen a bálban valamenynyi hölgy szeret feltűnő lenni. Ez lehet erősen satírozott, füstös szem, halvány barackszínű szájjal, de ajkunkat paprikapirosra is színezhetjük, ebben az esetben azonban a felső szemhéjra és a pillák tövébe csak tusvonalat kell húzni, amelyeket aztán spirállal lehet hangsúlyossá tenni. Divatos a szemhéjon az arany és ezüst csillámpor, de nem kell félni az erős zöldtől, a lilától, a pinktől és a kéktől sem, attól függően, hogy milyen színű ruhát viselünk. Igazán trendi akkor lesz a sminkünk, ha tincses, vagy soros műszempillát is ragasztatunk.

[430_4_180.jpg] Smink1.jpg [430_5_180.jpg] Smink2.jpg

A hegyes műköröm a trendi

[430_3_t.jpg] Mukorom.jpg

Aki igazán ad a részletekre, az a kezén is követi a divatot. Matiszné Ivett köröm-kozmetikus felhívja a figyelmet arra, hogy a művészien felépített műköröm csakis ápolt kézen mutat jól, ezért fontos, hogy speciális kozmetikumokat használjunk. A körömforma teljesen megváltozott, az eddigi szögletes helyett a hegyes és a mandulaforma a divatos. A színe lehet egyszerűbb, elegáns francia lakkozás is, aki viszont valami egyedit szeretne, az csináltathat háromdimenziós díszítést, például csillámokkal, gyönggyel, csipkével, flitterrel vagy éppen strasszal.


Az elegáns pasi az idei divat

Ma már nem ciki, ha egy férfi ápolja magát, jár fodrászhoz, kozmetikushoz, és még manikűrt és pedikűrt is csináltat alkalmanként. Az sem egyedi eset, ha a teremtés koronája festeti a haját vagy satíroztat, esetleg krémmel ápolja a bőrét. Uraim! A fejüket már ne vágassák kopaszra, kerüljék a slampos öltözéket, az idén ugyanis a divatot követő hölgyek a sportosan elegáns férfi akra buknak.

[2_300] Frizura2.jpg

Vissza