HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
fókuszban

Dolhai Lajos könyve: „Az egyházi év”

2016. október 28. (péntek) 07:10
 
A Szent István Társulat kiadásában jelent meg a Kulcs Magazin jegyzetírójának, Dolhai Lajosnak, az Egri Hittudományi Főiskola rektorának új könyve.

Az egyházi év címmel. A könyv teológiai tanulmányai az egyházi év ünnepeit, vagyis magát a megtestesülés és megváltás misztériumát akarják számunkra érthetővé és gyümölcsözővé tenni. A hat nagy fejezetre bontott mű a húsvéti időtől kezdve a karácsonyi időn át az évközi idő ünnepeit, valamint Szűz Mária és a szentek ünnepeit mutatja be, végül más ünnepi alkalmakat és a liturgikus jeleket elemzi.

[1_960] konyv.jpg

A szerző hangsúlyozza, hogy nem ünnepi prédikációkat akart közölni, hanem a világi hívek és az liturgikus ünneplést vezető papság számára akar esszéivel segítséget nyújtani, hogy megértsük mit és miért ünneplünk. A könyv cikkei korábban az egri Egyházmegyei Hírek, illetve az Új Ember hasábjain már megjelentek, ám azóta sem veszítettek aktualitásukból.

Az esszéket egyaránt haszonnal olvashatják papjaink, kispapjaink vagy az érdeklődő – a liturgiánkban elmélyülni szándékozó – egyszerű hívő ember.

Vissza