HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

GÉNIUSZ KARÁCSONY

2019. december 7. (szombat) 14:57
 

A karácsonyi ajándéklistán a könyv még mindig a negyedik, ötödik helyen szerepel, hiszen az emberek szeretik egy pompás albummal, egy frissen megjelent, izgalmas regénnyel, vagy egy gyönyörűen illusztrált mesekönyvvel megajándékozni gyermekeiket, unokáikat, feleségüket, férjüket. A vásárlási szokásokról Kondás Vilmost, a Géniusz Könyváruház tulajdonosát kérdeztük.

A slágerkönyvek döntően novemberben, decemberben, az ünnepek előtti hetekben jelennek meg, mindig van legalább két-három bestseller – ez alól az idei év sem kivétel, mondja az óriási könyvkereskedelmi tapasztalatokkal (1992 óta van a szakmában) rendelkező tulajdonos.

ossz-g.jpg

FOLYTATÓDIK MILLI ÉS RÉMI TÖRTÉNETE Kondás Vilmostól megtudjuk: a TOP 3 könyvet idén magyar szerzők írták. – Nem is emlékszem arra, hogy korábban ilyenre lett volna példa – fogalmaz. Külön öröm, hogy ezek közül az egyik miskolci kötődésű: Milli és Rémi miskolci csavargásai folytatódnak, Kondás Vilmos szerint a mesekönyv második részét is minden várakozást felülmúlóan kedvelik a borsodi megyeszékhelyen. A szerzőkkel – Tajthy Krisztinával és Boda Lídiával –, valamint az illusztrációkat készítő Merényi Dániellel egyébként november 29-én találkozhattak a Géniusz könyváruházban, ahol bemutatták és dedikálták könyvüket. – Nagyon sokan voltak, hiszen akik az első részt megvásárolták, azok várták a folytatást, a magával ragadó történeteket. Én magam is olvastam, és az egyik unokám kedvence.

ll.jpgMÉG KÉT DOBOGÓS Két, felnőtteknek szóló könyv fért még fel a képzeletbeli dobogóra. Nem is lehetett kérdés, hogy, ha Leslie L. Lawrence regény jelenik meg, az azonnal toplistás lesz. Nincs ez másként a Donovan ezredes piros kabátja I-II.-vel sem. – Lőrincz L. László több mint nyolcvan könyvet írt. Az idén 80. születésnapját betöltő szerző új könyvében is sziporkázik, történetei életkortól függetlenül elvarázsolják az olvasót. Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy a megyében egyedül hozzánk jár dedikálni, az új regényből is több példány kapható nálunk, amit kézjegyével látott el – mondja Kondás Vilmos. Szintén büszkén osztja meg velünk, hogy Frei Tamás Bábel című könyvét először a Géniusz boltokban lehetett kapni a megyében. – A szerző ismertsége, érdekfeszítő, izgalmas és kalandos történetei, valamint a téma (migráció, terrorizmus) aktualitása miatt rengeteget fogunk még decemberben értékesíteni ebből is – teszi hozzá a könyváruház tulajdonosa.

DECEMBER A CSÚCSHÓNAP A regények és gyermekkönyvek mellett sokan keresik fel a Széchenyi utcai könyvesboltot – Kondás Vilmos elmondása szerint naponta több százan is megfordulnak náluk – az ifjúsági könyvek és a rendkívül bő albumkínálat miatt is. Csak szemezgettünk a legfrissebbek között: nagyon keresett a Hofi -album, de részletgazdagsága, különlegessége miatt kifejezetten ajándékkönyvnek számít a Térképcsodák című kartográfiai összeállítás is. A Guinness-rekordok könyve szintén minden évben kedvelt a vásárlók körében. – Azt tapasztaljuk, hogy decemberben minimum meg háromszorozódik a forgalmunk, a hozzánk betérők ilyenkor átlagosan 10 ezer forint fölött vásárolnak. – Az év utolsó hónapjában akár 30–70 százalékkal olcsóbban is kínálunk könyveket. A webes vásárlás esetén (a www.geniusz.hu és www.geniusztankonyv.hu oldalakon) pedig 15%-os kedvezményt nyújtunk.

g2.jpg

AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB VÁLASZTÉKA – Büszkén mondhatom, hogy az ország legnagyobb választéka a miénk, több mint 46 ezer könyvcímünk van. Tankönyvet a megyében csak mi kínálunk; minden általános és középiskolás tankönyv, valamint egyetemi jegyzet megvan nekünk. Kiváló a nyelvkönyvválasztékunk is – ecseteli Kondás Vilmos. Erről a nagysikerű Géniusz könyvnapok során is alkalmunk nyílik minden hónapban meggyőződni. Decemberben 6–8. között (péntek, szombat, vasárnap), komoly kedvezményekkel várják az olvasókat.

Vissza