HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
életmód

Jóga stressz ellen

2013. április 16. (kedd) 21:29
 
Bizonyára sokan teszik fel a kérdést, mit lehet tenni, hogy a stresszhelyzetet könnyebben viseljük el, ne károsítsuk az egészségünket, és ne nyúljunk rögtön a gyógyszerekhez? Szakemberek szerint a ránk nehezedő stressz remek ellenszere a keleten használt jóga és meditáció.

A jóga nemcsak a leghatásosabb, de a legtermészetesebb gyógymódja a stressz kezelésének. Segítségével kiadhatjuk magunkból a felgyülemlett feszültséget és megfelelő mennyiségű boldogsághormonhoz is juthatunk. A jóga gyakorlatok során olyan relaxált állapotba kerülünk, amelyben agyunk kizárja a külső stresszkeltő ingereket. Ezáltal nem alakulnak ki a szorongás jelei, szabályosan lélegzünk, a szervek vérellátása egyenletes, a testműködés kiegyensúlyozottabb állapotba kerül.

A jógázáshoz nincs szükség költséges gépekre, berendezésekre, vagy különleges eszközökre. Elég egy megfelelő matrac, és kényelmes, természetes alapanyagú ruházat.

Ám önmagában a jóga soha nem lesz alkalmas arra, hogy az összes problémára megoldást nyújtson. A stressz tudatos kezelése, megfelelő pihenés, rendszeres testmozgás, egészséges és átgondolt táplálkozás, a dohányzás és napi szintű alkoholfogyasztás elhagyása jelentősen csökkentheti a feszültség szintjét a hétköznapokban.

[1_960] esza-logo.jpg

A MIKOM Nonprofit Kft. eredményesen pályázott a TÁMOP - 6.1.2/11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” című pályázaton, melynek középpontjában a stressz kezelés áll, mely egészségfejlesztési programok keretében valósulnak meg. 

Vissza