HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Különleges élmények, amelyek csak itt „kaphatók”

2016. március 19. (szombat) 10:11
 
Sorozatunkban ezúttal Szamosvölgyi Péterrel, Sátoraljaújhely polgármesterével beszélgettünk az elmúlt évben elvégzett munkáról és az idei tervekről.

„Városunk a térség legdinamikusabban fejlődő települése. Sátoraljaújhelyen a 2015-ben megvalósult beruházások nemcsak az itt élőket gazdagították, hanem a hozzánk látogatók is olyan élményeket „vihetnek haza”, amelyek csak nálunk kaphatók” – szögezte le a polgármester.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a másfél évtizeddel ezelőtt meghatározott irány, amellyel Zemplén fővárosát elindítottuk a fejlődés útján, jónak bizonyult. Az idegenforgalomból származó bevételek – amelyek javarészt a Zemplén Kalandpark szolgáltatásaiból folynak be – az újhelyi vállalkozásoknak is előnyére váltak. Az egyedi attrakciók, a több mint 1000 méter hosszú zártkabinos és átcsúszó kötélpálya nagy népszerűségnek örvend. Olyannyira, hogy a 2015-ös átadás után egy évvel megépül a második átcsúszó pálya a Sólyom2.

[1_960] sz2.jpgA szintén tavaly elkészült falmászó központ tovább bővül, így már 780 m2 mászható felülettel várjuk a látogatókat, amely nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas. Tavaly bővítettük a korcsolya pályánkat, amely a térségben szintén egyedülálló. Itt 2016-ban fedett jégpálya és rendezvénycsarnok létesül, amely a sportolás mellett nagyobb méretű kulturális események kiváló helyszíne lesz. Folyamatban van a „függőhíd” építésének előkészítése, amely rendkívül széles körű érdeklődést váltott ki az ötlet ismertetésekor.”

-Idén is a fejlesztéseké lesz a főszerep – folytatta a polgármester. – Uniós forrásokra támaszkodva megújítjuk Széphalom, Károlyfalva és Rudabányácska csapadékvíz elvezetését. Felújítjuk óvodáinkat, iskoláinkat, a művelődési központot. Megújul a városközponti parkoló és annak környezete, valamint a sportolókat egy teljesen átalakított Dohány úti sportközpont várja majd! Felsorolni is nehéz elképzeléseinket. Ezért is érdemes meglátogatni minket hagyományos rendezvényeinken, a nemzetközi vadétel főző versenyen, a nemzetközi néptáncfesztiválon, a Zempléni Fesztiválon, a zsolyomkai nyitott pincéken, hogy saját szemükkel is láthassák Zemplén fővárosának fejlődését! Számunkra, úgy, mint eddig, a jövőben is fontos a lokálpatriotizmus erősítése. Ezért is érdekes hogy a városvezetők milyen jelzőkkel illetik az általuk irányított települést, de még ettől is lényegesebb az ott élők véleménye, érzése! Legelső a helyi közérdek, de e mellett Zemplén fővárosaként térségben gondolkodunk azonosulva a „Legnagyobb magyar” gondolataival: „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen!”. Mondhatnánk azt is, senki kedvéért nem lassítunk!

Csak így tovább, Sátoraljaújhely!” – zárta a beszélgetést Szamosvölgyi Péter.

Vissza