HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Mezőcsáton folyamatos a fejlődés

2016. július 17. (vasárnap) 15:52
 
Ha családias környezetre, nyugalmas fürdőzésre és a termálvíz gyógyító, stresszoldó hatására vágyik, mindenképpen látogasson el a mezőcsáti strandra, ahol mindez együtt van. A fürdő ráadásul most – a tulajdonosváltásnak köszönhetően – megújult köntösben várja a vendégeket.

Aki járt már a mezőcsáti strandon, tudja, milyen csodálatos, semmivel össze nem hasonlítható hangulatot ad a fürdőnek a medencéket körülvevő park.

ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN

A hatalmasra nőtt fenyőfák hűs árnyékában jólesik a pihenés, és az új napozóágyak, a megújított közlekedőfelületek az újrafestett korlátok, fafelületek mind azt bizonyítják, az önkormányzat igazán jó gazdája lett a létesítménynek. Siposné Horváth Anita, a város polgármestere már kampányában is kiemelten kezelte a fürdő ügyét, célként határozta meg, hogy ismét köztulajdonba kerüljön. A terv megvalósítását segítette, hogy tavaly decemberben 150 millió forint kormányzati támogatást kapott a város ennek megvalósítására

[2_960] m1.jpg 

ÚJ USZODA ÉPÜL

„A kormány uszodaépítési programjának részeként első körben 23 településen – köztük Mezőcsát városában is – mintegy hárommilliárd forintból épülhetnek uszodák” – jelentette be 2014-ben Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Putnokon. Ennek szellemében idén májusban Mezőcsáton – Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár jelenlétében – elhelyezték a tanuszoda alapkövét. A mezőcsáti tanuszoda hazai forrásból épül a városi strand közvetlen közelében. A létesítmény elsődleges célja az iskolás- és óvodáskorúak úszásoktatása, de a mezőcsátiak az uszodát nyáron strandként is használhatják majd. Az üzemeltetés költségeit a magyar állam fedezi, tehermentesítve ezzel az önkormányzatot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[3_960] m2.jpg

A CSÁTI STRAND

A családias hangulatú termálvizes strandfürdő közel 5 hektár parkosított területével és a köré épült üdülőteleppel sok nyaralónak és ide látogatónak nyújt pihenést és gyógyulást. A fürdő területén 3 medence, és egy pancsoló várja a fürdőzőket 300, 200, 160 négyzetméteres vízfelületével. A 2000-es évek elején épült fedett rész medencéjét nyáron nem használják, télen viszont meleg vízzel töltik fel, így ebben a szezonban is fogadhatják a fürdés szerelmeseit. A kültéri medencék mellett szépen gondozott, hangulatos pihenőhelyeket talál a látogató fákkal, bokrokkal övezve. A vendégek között sok a visszatérő, köztük külföldi és belföldi családok, idős emberek. A polgármester ki is emeli: itt főleg a nyugodt, csendes, családias kikapcsolódást kereső látogatók találják meg számításukat, nem mellesleg pedig a házias konyha is komoly vonzerő. Összességében jó gondolat eljönni ide azoknak, akik pihenésre és egészségük megóvására vágynak. A stresszoldó meleg fürdő nátrium-hidrogénkarbonátos jellegű, termális, lágy vize, valamit a fiatalokra és az idősebbekre is jótékony hatású úszás mellett szauna is gazdagítja a szolgáltatások körét.

[1_960] m3.jpg

MÁR MEGVALÓSULT

Mezőcsáton az elmúlt időszakban több fejlesztés is történt. Uniós támogatású projektek keretében többek között köz- és egyházi épületek energiakorszerűsítése valósult meg, kiépült a járóbeteg szakellátás, fejlesztették a közúthálózatot, megújították a település városközpontját, valamint integrált térségi programokkal növelték a gyerekek és családjaik felzárkózási esélyeit.

Vissza