HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Öt egymás után következő számot húztak ki a lottón

2020. december 3. (csütörtök) 14:58
 

A lottószámok igen szokatlan sorozata miatt vizsgálatot indítottak a Dél-Afrikai Köztársaság illetékesei.

A kedd esti húzás nyerőszámai az 5,6,7,8,9 voltak, a jackpot pedig a 10. A kihúzott számok páratlan sorozata elképesztette a lottózókat és sokan csalást emlegetnek, mivel 20 ember találta el a jackpottal a számsort. 79 másik pedig jackpot nélkül az öt számot.

E húsz szerencsés 5,7 millió rand (110 millió forint) nyereményhez jutott fejenként.

„Gratulálunk a ma esti 20 nyertesnek. A számok ugyan váratlanok lehetnek, de látjuk, hogy sok lottózó ezeket játszotta meg” – írták még kedd esti közleményükben.

Szerdán sok megdöbbent dél-afrikai a közösségi médiában adott hangot azon véleményének, hogy csalás történhetett. A dél-afrikai lottóbizottság (NLC) szerdán közölte, hogy páratlan a hat egymás utáni szám kombinációja és vizsgálatot indít a számok húzása ügyében.

Ndivhuho Mafela, a NLC szóvivője az AFP francia hírügynökséggel közölte, ha találnak bármit is, ami hibát okozhatott, akkor bejelentik. „Jelenleg folyik a vizsgálat" - tette hozzá.

Az mindennapos lehet, hogy két játékos osztozzon a jackpoton, de nagyon ritka, hogy egyszerre többen. 2003 márciusában volt olyan eset, hogy 33 lottozó osztozott rajta.

(MTI)

Vissza